Comunicat de presă

Inițiativa de Crăciun din anul 2019 încurajează slujirea «unul câte unul»

Al patrulea an în care se desfășoară acțiunea globală «Luminează lumea».

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a prezentat inițiativa globală de a sluji altora în perioada Crăciunului din anul 2019.

      

Acțiunea „Luminează Lumea, unul câte unul” începe, în mod oficial, la data de 1 decembrie. Resursele online în limba engleză sunt deja disponibile pe LighttheWorld.org, inclusiv ilustrații și prezentări video care pot fi distribuite. Alte limbi vor fi adăugate mai târziu.

Cei care participă sunt încurajați să se gândească, în fiecare zi, la o persoană pe care o pot ajuta sau invita și să slujească așa cum a făcut Salvatorul, unul câte unul.

„Luminează lumea oferă ocazii minunate de a invita prietenii și vecinii la biserică și în căminele dumneavoastră pentru a învăța, alături de dumneavoastră, despre Salvator”, a spus vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. „Împărtășiți oamenilor, în orice mod vi se pare firesc și normal, de ce, pentru dumneavoastră, sunt importanți Isus Hristos și Biserica Sa”.

Inițiativa, acum la al patrulea an, se desfășoară pe tot parcursul lunii decembrie. 

Îndrumări zilnice pentru a sluji

Cei care participă se pot înscrie pentru a primi, prin e-mail, îndrumări zilnice pentru a sluji, începând cu 1 decembrie 2019. Sugestiile privind slujirea zilnică includ faptul de a lua prânzul cu o persoană cu care ați făcut cunoștință recent, a ajuta pe cineva în nevoie făcând o mică donație unei organizații caritabile sau a planifica o activitate unu la unu cu un prieten sau persoană dragă.

Prezentarea video despre nașterea Domnului

O nouă prezentare video care inspiră, numită „Copilul Hristos” va fi disponibilă pentru a fi vizionată, descărcată și distribuită începând cu 24 noiembrie pe LighttheWorld.org

Prezentarea video cu durata de 18 minute este o versiune convingătoare, personală și captivantă a povestirii despre nașterea Domnului, care ajută pe cei care o urmăresc să trăiască și să împărtășească evenimentele legate de nașterea Salvatorului prin ochii martorilor direcți. Prezentarea video poate fi vizionată pe Gospel Media, în aplicația Biblioteca Evangheliei și pe YouTube.

Automatele de dăruire

 

Bine-cunoscutele automate de dăruire au revenit și anul acesta, donațiile pentru organizațiile caritabile mondiale precum UNICEF, Church World Service, WaterAid, Water For People și International Medical Corps fiind mult mai ușor de realizat.

Printre cele 10 locuri în care se află automate se numără Gilbert, Arizona; San Jose, California; Denver, Colorado; Laie, Oahu, Hawaii; Las Vegas, Nevada; orașul New York, New York; Orem și orașul Salt Lake, Utah; Londra, Anglia (Centrul pentru vizitatori Hyde Park); și Manila, Filipine.

Adunarea specială de duminică

Congregațiile din întreaga Biserică vor desfășura o adunare specială de preaslăvire cu ocazia Crăciunului în ziua de duminică, 22 decembrie. Membrii sunt încurajați să invite prieteni să vină și să preaslăvească alături de ei în timpul adunării de o oră concentrată pe Hristos. Adresele și programul acestor adunări ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă pot fi găsite la Găsește casă de întruniri pe ChurchofJesusChrist.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.