Comunicat de presă

Femei de afaceri din Ungaria instruiesc părinți care iau copii în plasament

Grup de persoane creștine care iau copii în plasament

Organizația Mary’s Smile, înființată de femei și mame cu pregătire profesională, dorește să creeze un grup de persoane creștine care iau copii cu traume în plasament. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a lucrat cu organizația Mary’s Smile oferind fonduri pentru a ajuta această organizație să plaseze, în ultimele șase luni, 68 de copii vulnerabili în căminul unor părinți instruiți care iau în plasament.

Familiile sunt importante. (Fotografie generică a unei mame și a unui copil).
Familiile sunt importante. (Fotografie generică a unei mame și a unui copil).
Familiile sunt importante. (Fotografie generică a unei mame și a unui copil).2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Astăzi, în Ungaria, 21.000 de copii sunt în grija statului și aproximativ 7.000 de copii nu sunt la familii care iau în plasament. Capacitățile orfelinatelor sunt limitate deoarece grupurile existente de părinți care iau în plasament nu pot recruta suficienți părinți noi care să ia în plasament. Majoritatea copiilor au suferit traume și abuzuri extreme în familiile lor naturale.

Organizația Mary’s Smile identifică și instruiește posibili părinți care să ia în plasament pentru a avea grijă de acești copii și a instruit 40 de noi părinți în ultimele șase luni.  Consilierea, terapia și sprijinul profesionist continuu i-au ajutat pe acești părinți care iau în plasament să depășească greutățile inițiale ale luării în plasament. Terapia pentru copii a avut, de asemenea, succes.  Un copil care nu mergea la școală înainte de a fi pus în plasament într-un astfel de cămin a devenit acum un elev și un fotbalist excelent.

Fondatorii organizației au ales numele „Mary’s Smile” deoarece ei și-au imagiat că Maria, mama lui Isus, se uită în jos la munca lor și zâmbește când vede ajutorul plin de compasiune care este oferit copiilor. Organizația oferă îngrijirea blândă inspirată de acest nume.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.