Comunicat de presă

Excepții privind standardele vestimentare anunțate pentru tinerii băieți misionari

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțat excepții privind standardele vestimentare pentru tinerii băieți care slujesc în calitate de misionari.

Excepțiile, care au fost aprobate de Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, vor oferi președințiilor de zonă posibilitatea de a ajusta ținuta misionarilor în anumite locuri, pentru a îmbunătăți și menține demnitatea, siguranța, eficacitatea, abordarea și adaptabilitatea culturală a misionarilor, în timp ce Îl reprezintă în mod corespunzător pe Domnul și Biserica Sa.

 

„Vestimentația misionarilor a fost adaptată cu regularitate de-a lungul timpului în funcție de loc, stil și obiceiuri ”, a spus vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli și președinte al Consiliului executiv pentru munca misionară. „Aceste excepții sunt o continuare a acestui proces. În toate hotărârile noastre, ținem cont de chemarea misionarilor de a-L reprezenta pe Isus Hristos, sănătatea și siguranța lor și adaptabilitatea culturală din locurile în care ei slujesc.”

Potrivit îndrumărilor actualizate, este adusă în atenție vestimentația standard pentru misionari, care include cămașă albă și cravată și, în unele zone, haina de la costum. În plus, în zonele de predicare aprobate, tinerii băieți (cunoscuți în mod obișnuit ca vârstnici) pot purta o cămașă albă sau albastră, simplă, cu sau fără cravată. Aceste excepții vor fi stabilite de președințiile de zonă, iar misionarii vor fi anunțați de președintele lor de misiune dacă aceste excepții se aplică în zona lor de predicare.

Toți vârstnicii vor continua să poarte cămașă albă și cravată și, în unele zone, haina de la costum atunci când merg la templu, la adunările de preaslăvire de duminica, la conferințele conducătorilor și de zonă, în centrele de pregătire a misionarilor, la ceremonii de botez și alte adunări ale Bisericii.

„Vestimentația misionarilor va fi întotdeauna demnă, respectuoasă și abordabilă, întrucât misionarii își îndeplinesc scopul de a învăța oamenii despre Evanghelia lui Isus Hristos”, a spus vârstnicul Uchtdorf.

Acest anunț vine în urma unei ajustări a standardelor vestimentare din luna decembrie a anului 2018 - articol în engleză pentru tinerele fete care slujesc în calitate de misionare.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.