Comunicat de presă

Conferinţa Bisericească la nivel de Ţară Discuţii Despre Cum Să Îi Ajutaţi pe Alţii 

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a desfășurat conferința bianuală a Districtului Brașov, România, în zilele de 11 și 12 mai 2024. Unul dintre subiectele principale ale conferinței a fost acela de a-L urma în mod activ pe Isus Hristos ajutându-i și înălțându-i spiritual pe alții. În Biserica lui Isus Hristos, aceste eforturi altruiste sunt numite „păstorirea” unul altuia. Un alt subiect important a fost despre relațiile de legământ cu Dumnezeu. Un legământ este o înțelegere sacră între Dumnezeu și o persoană sau un grup de persoane. Atât autoritatea zonei-Cei Șaptezeci din Europa, vârstnicul Michael Cziesla, care a prezidat conferința, cât și președintele Districtului Brașov, România, Radu Stoica, au abordat aceste subiecte importante.  

Pe lângă sesiunile obișnuite ale conferinței, a fost adăugat un nou eveniment în programul conferinței cu durata de două zile. Înainte de sesiunea de duminică dimineață, a avut loc o recepție la care au fost invitați demnitari locali și conducători ai ONG-urilor pentru a afla despre modul în care organizația umanitară a Bisericii oferă servicii în România multor persoane care nu sunt membre ale Bisericii pentru a-și îndeplini nevoile de bază. Invitaților li s-au prezentat, de asemenea, programe precum EnglishConnect, bizuirea pe forțele proprii și FamilySearch, care sunt disponibile gratuit tuturor.  

Brasov_01.jpg
Brasov_01.jpg
Conferința Bianuală a Districtului Brașov, România2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Învățăturile și crezurile Bisericii, potrivit cărora oamenii se pot bizui mai mult pe forțele proprii și pot fi mai puternici când se confruntă cu încercările vieții, prin puterea lui Hristos, au avut un impact important asupra celor prezenți. Lia Dascal, fondatoarea Asociației Diferit Brașov, a fost una dintre persoanele care au participat. Doamna Dascal a spus: „Experiența de la conferință a fost ca o sursă de lumină în inima mea, amplificându-mi legătura spirituală și umană. În mijlocul unei comunități calde și unite, am simțit nu numai o atmosferă de acceptare și dragoste, ci și un îndemn puternic de a contribui la binele celor din jurul meu. Eforturile Bisericii de a susține bizuirea pe forțele proprii și dezvoltarea individuală sunt cu adevărat remarcabile, reprezentând o punte vitală între credință și acțiune în lumea noastră contemporană”.  

Brasov_02.jpg
Brasov_02.jpg
Conferința Bianuală a Districtului Brașov, România2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Recepția s-a bucurat de o prezență numeroasă și mulți dintre ei au acceptat invitația de a rămâne la sesiunea generală de duminică care a avut loc după recepție. Secretarul de stat pentru culte, domnul Ciprian Olinici, s-a numărat printre cei care au rămas la sesiune. De asemenea, dânsul așteaptă cu nerăbdare să aibă o întâlnire ulterioară cu președintele Stoica și cu președintele Geoffrey Fowler, conducătorul misiunii București, România.  

Brasov_03.jpg
Brasov_03.jpg
Oaspeții și participanții la recepția ONG-urilor2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Sutelor de participanți la conferință care s-au alăturat atât fizic la capela din Brașov, cât și online în toată țara, li s-a amintit că, prin legământul făcut la botez, promitem să acționăm într-un mod care înalță, întărește și împlinește nevoile celor din jurul nostru la fel cum ar face Isus Hristos.  

Vârstnicul Cziesla a explicat: „Noi păstorim deoarece toți suntem frați și surori. Pe măsură ce păstorim celor aflați la nevoie, ar trebui să fim bucuroși pentru ocazia de a sluji și a învăța”. Dânsul a împărtășit: „Cele mai fericite experiențe pe care le-am avut au fost când am fost un instrument în mâna Domnului pentru a împlini nevoile altora”.  

Folosind o analogie cu rățușca cea urâtă, președintele de district Radu Stoica a spus: „În același mod în care grupul de lebede a îmbrățișat-o pe rățușca cea urâtă care se afla pe punctul de a-și descoperi adevărata identitate, tot așa și noi, în calitate de membri ai Bisericii care ne cunoaștem adevărata identitate, trebuie să-i ajutăm și să-i întâmpinăm cu bucurie pe alții care descoperă și învață despre planul salvării și că ei sunt, de asemenea, fiice și fii ai Tatălui nostru Ceresc. Aceasta este păstorirea făcută cu răbdare pe măsură ce alții învață adevărurile Evangheliei pe care noi le cunoaștem deja”.  

Președintele Mihai Iepure-Gorski, al doilea consilier în președinția districtului, a amintit, de asemenea, membrilor: „Pe măsură ce sacrificăm din timpul și resursele noastre pentru a sluji altora, ne sporim propria capacitate de a vedea printr-o lentilă spirituală ceea ce alții ar putea avea nevoie. Cu această capacitate mărită pe care o dobândim slujind altora, vom putea să ne biruim propriile încercări și să ne rezolvăm propriile probleme cu mai mult succes.  

În cadrul unei sesiuni generale pentru femei, auditoriului i s-a adus aminte de către sora Carmen Pârnău, președinta Societății de Alinare la nivel de district, că, datorită ispășirii lui Isus Hristos, fiecare efort pe care îl facem pentru a sluji altora sau pentru a deveni mai buni este mărit. Eforturile contează și păstorirea contează. „Este responsabilitatea noastră să-i aducem pe alții la Hristos. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de răbdare și credință, atât în Hristos, cât și în capacitatea noastră de a fi îndrumați în acțiunile noastre de zi cu zi”, a explicat președinta Pârnău.  

Brasov_04.jpg
Brasov_04.jpg
Președintele Mihai Iepure-Gorski, al doilea consilier în președinția districtului2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

În cuvintele sale de încheiere, vârstnicul Cziesla a vorbit despre capacitatea specială de a ne odihni când luăm jugul lui Hristos asupra noastră. Dânsul a spus: „Cei care țin legămintele au dreptul la un fel special de odihnă. Nu înseamnă că lucrurile vor fi ușoare, dar, pe măsură ce participăm la rânduielile prin care facem legăminte, schimbările care aduc odihnă vin ca schimbări în inimă, nu neapărat schimbări ale circumstanțelor noastre”.  

Alte subiecte abordate de alți vorbitori în timpul conferinței au inclus importanța împărtășirii zilnice a luminii Evangheliei altora; tăria pe care o primim din relația noastră de legământ cu Salvatorul nostru Isus Hristos; un memento că credința este un principiu al acțiunii, nu al dorinței; și că faptul de a avea perspectiva unică a Evangheliei schimbă modul în care ne trăim viața și facem alegeri în fiecare zi.  

  

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.