Comunicat de presă

Conducătorii sfinți din zilele din urmă atrag atenția asupra păcii personale în mijlocul tulburărilor din întreaga lume

Au fost anunțate temple noi în cadrul evenimentului transmis în întreaga lume – inclusiv în Barcelona, Spania și Birmingham, Marea Britanie

Conducătorii la nivel mondial ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au subliniat calea către pacea personală prin Isus Hristos în pofida ravagiilor provocate de război și conflict, în cadrul conferinței generale bianuale a Bisericii (sâmbătă și duminică, 2 și 3 aprilie 2022).

GC-summary-01.JPG
GC-summary-01.JPG
Președintele Russell M. Nelson și soția dânsului, sora Wendy Nelson. 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Președintele Bisericii Russell M. Nelson a condamnat conflictul armat ca fiind „o încălcare îngrozitoare a tot ce a propovăduit și susține Domnul Isus Hristos” și i-a implorat pe cei care ascultau „să [facă tot ce pot să încheie] conflictele care fac ravagii în inima [lor]… [și în viața lor]”.

GC-summary-02.jpg
GC-summary-02.jpg
Centrul de conferințe din orașul Salt Lake, Utah, S.U.A. 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Președintele Nelson a subliniat nevoia critică pentru „avânt spiritual pozitiv” care „ne va ajuta să înaintăm prin frica și nesiguranța cauzate de pandemii, tsunamiuri, erupții vulcanice și ostilități armate”.

GC-summary-03.JPG
GC-summary-03.JPG
Femeile și tinerele fete sfinte din zilele din urmă sosesc pentru sesiunea femeilor din cadrul conferinței generale. 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Sora Susan H. Porter, recent chemată în calitate de președintă a organizației Societății Primare (organizația pentru copii), a spus: „Chiar dacă v-ați putea simți [singuri] în timp ce furtunile vieții se dezlănțuie, puteți face ca o lumină să strălucească în întunericul neînțelegerii, confuziei și necredinței”.

GC-summary-04.JPG
GC-summary-04.JPG
Sora Susan H. Porter, președinta Societății Primare (organizația pentru copii). 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Lumina dumneavoastră a credinței în Hristos poate fi statornică și sigură, conducându-i pe cei din jurul dumneavoastră la siguranță și pace… în inimi pot avea loc schimbări și vieți pot fi binecuvântate când oferim un pic de sare, o lingură de plămădeală și o rază de lumină”, a adăugat dânsa vorbind în cadrul sesiunii femeilor din cadrul conferinței.

Vârstnicul Patrick Kearon, din cadrul Președinției celor Șaptezeci, i-a alinat pe cei care au suferit din cauza abuzului sau din cauza altor tragedii din viața lor. „Salvatorul nostru plin de milă, victorios asupra întunericului și corupției, are puterea să îndrepte toate relele”, a spus dânsul. „Isus a biruit abuzurile acestei lumi pentru a vă da putere nu doar să supraviețuiți, ci, într-o zi, prin El, să biruiți și chiar să învingeți.”

GC-summary-05.jpeg
GC-summary-05.jpeg
Vârstnicul Patrick Kearon, din Președinția celor Șaptezeci. 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Vârstnicul Neil L. Andersen, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a făcut apel ca mai mulți să fie împăciuitori în lume. Dânsul a declarat: „Cu ajutorul scutului credinței noastre în Isus Hristos, devenim împăciuitori stingând, în sensul de a liniști, răci sau înăbuși, toate săgețile arzătoare ale dușmanului”. A fi împăciuitor nu înseamnă a fi pasiv. În schimb, vârstnicul Andersen a explicat că împăciuitorii „sunt convingători în felul Salvatorului”.

GC-summary-06.JPG
GC-summary-06.JPG
Vârstnicul Neil L. Andersen, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Evenimentul, care a avut loc la Centrul de conferințe din orașul Salt Lake, Utah, S.U.A., a fost deschis publicului pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID, dar la o capacitate redusă de 10.000 de participanți.

Chemările a 12 noi conducători au fost anunțate în cadrul Conferinței Generale din luna aprilie a anului 2022. Aceste chemări includ șase noi autorități generale-Cei Șaptezeci și noi președinții generale pentru Societatea de Alinare (organizația femeilor) și Societatea Primară. Noile conducătoare ale Societății de Alinare și Societății Primare își vor începe slujirea în data de 1 august. În sesiunea conducătorilor din cadrul conferinței generale din data de 31 martie, 45 de noi autorități ale zonei-Cei Șaptezeci din 23 de țări au fost anunțate, inclusiv șase din Zona Europa. Autoritățile zonei-Cei Șaptezeci sunt desemnate să slujească în anumite locuri.

La încheierea celor două zile de conferință, președintele Russell M. Nelson a anunțat planurile de a construi 17 temple noi în întreaga lume, inclusiv două în Europa. Clădirea sacră din Barcelona va fi al doilea templu din Spania, pe lângă Templul Madrid, Spania. Templul din Birmingham va fi al treilea templu din Marea Britanie. Templul Londra, Anglia a fost dedicat în anul 1958, iar Templul Preston, Anglia a fost deschis în anul 1998. Anglia este locul în care se află cea mai veche congregație continuă a Bisericii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.