Comunicat de presă

Concertul Martori ai Crăciunului – Simboluri ale lui Hristos din Europa sărbătorește nașterea lui Hristos

Doisprezece artiști din Europa vor interpreta în cadrul concertului anual, transmis în data de 11 decembrie 2022, la ora 19:00, ora României.

Concertul cu durata de o oră, intitulat Martori ai Crăciunului – Simboluri ale lui Hristos, care include zece interpretări ale unor artiști cunoscuți din Europa, va fi transmis în întreaga Europă de către Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, în data de 11 decembrie 2022, la ora 19:00, ora României. Concertul se va concentra asupra simbolurilor tradiționale ale Crăciunului, cum sunt steaua, bradul, clopoțeii, cadourile etc. și legătura lor cu Isus Hristos. 

Vârstnicul Massimo De Feo, conducător al Zonei Centrale, Europa, a Bisericii, a spus: „Îi invităm pe toți să se bucure de acest frumos concert de Crăciun și să-l împărtășească familiei, prietenilor și vecinilor. Acest concert va încânta, va bucura inimile și va înălța spiritele. Ne va aduce aminte cu blândețe că simbolurile Crăciunului ne îndreaptă către dragoste, caritate și pace și către sursa supremă a acestor virtuți – Domnul Isus Hristos”.

Filmat la Muzeul Charles Dickens din Londra și la Teatrul Roman din Mérida, Spania, concertul include interpretări în stiluri muzicale diferite a doisprezece artiști din Europa: Ruth Lorenzo (Spania), Herreys (Suedia), Salome Moana (Elveția), Naura (Spania), Igor și Vesna Gruppman (Ucraina și Serbia), Alex Sharpe (Irlanda), Jack și Marta Tyndale (UK și Spania) și Wolfgang și Constanze Gebauer (Germania și Serbia). Naratoarea este Savannah Stevenson (UK). 

Toți artiștii și-au oferit gratuit timpul și talentele pentru această producție, asemenea celor zece interpreți din ansamblul care i-a acompaniat. Vârstnicul Hans T. Boom, președintele Zonei Nord, Europa, a Bisericii, a spus că „acest concert unic este un dar de dragoste pentru întreaga Europă din inima fiecărui interpret care a luat parte la el. Cred că cei care vor urmări vor simți acest lucru”.

Programul este narat în limba engleză și va fi disponibil în 31 de limbi fie cu dublare, fie cu subtitrare. Aceste limbi sunt: albaneză, armeană, bulgară, croată, cehă, daneză, olandeză, estonă, finlandeză, franceză, georgiană, germană, greacă, maghiară, islandeză, italiană, letonă, lituaniană, macedoneană, malteză, norvegiană, polonă, portugheză, română, sârbă, slovacă, slovenă, spaniolă, suedeză, turcă și ucraineană.

Vârstnicul Boom a adăugat: „Acesta este al doilea an în care Biserica lui Isus Hristos din Europa a produs un frumos concert de Crăciun, dar talentele, toate din Europa, din programul de anul acesta sunt foarte importante pentru noi – aceștia sunt semenii și prietenii noștri, care ne împărtășesc talentele și credința lor”.

Formatul concertului și modul de vizionare

Concertul este filmat în limba engleză și va fi prezentat în 31 de limbi. Va fi disponibil pe canalele oficiale ale Bisericii, inclusiv: lumineazalumea.org, pagina națională a zonei, YouTube și Facebook, începând de duminică, 11 decembrie 2022, la ora 19:00, ora României, până la mijlocul lunii ianuarie 2023.

Pe lângă program, vor fi organizate activități pentru copii și familiile lor, activități care se pot găsi pe lumineazalumea.org.

Alte materiale, inclusiv un calendar pentru perioada Crăciunului, afișe, fluturași și prezentări video promoționale vor fi disponibile în curând pe lumineazalumea.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.