Mormon Newsroom
Articol de ştiri

Concert de Crăciun „Lumina Lumii” cu sala plină

Niciun scaun gol nu s-a mai găsit după startul concertului de Crăciun, intitulat „Lumina Lumii”, desfăşurat în casa de întruniri a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din Oradea în data de 10 decembrie 2016. Oamenii au stat pe holuri, chiar până la uşa de intrare pentru a asculta concertul Districtului Oradea devenit tradiţional pentru comunitate.

„Orădenii ştiu deja că, în luna decembrie, se pot aştepta la un concert de calitate superioară oferit de corul doamnei Izabela Geambaşu”, a scris ziarul Bihari Napló. Concertul interconfesional, atât prin faptul că membrii corului provin din 5 religii diferite (catolici, reformaţi, evrei, ortodocşi şi mormoni), cât şi prin melodiile alese, care se potrivesc preaslăvirii oricărui om care sărbătoreşte Crăciunul, şi în acest an s-a desfăşurat în mai multe limbi, spre bucuria auditoriului.

 

Melodii tradiţionale precum „O ce veste minunată”, „La Vifleem colo-n jos” sau „Legănelul lui Isus”, dar şi mai noi, precum „Salvator şi Mântuitor” sau „Vino Domn Isus” au răsunat pe str. Mihai Pavel nr. 26.

Concertul din acest an i-a avut ca invitaţi speciali pe renumita Török Apollónia (România) - flaut, Boróka Bodacz-Nagy (Ungaria) - vioară şi Clark Joseph Cressman (S.U.A.) - chitară.

Unul dintre momentele culminante ale serii a fost duetul celor două artiste invitate special, care au cântat la flaut şi vioară melodia „Prayer”, scrisă de David Foster, Carole Bayer Sager, Alberto Testa şi Tony Renis, cunoscută de publicul larg ca un duet interpretat de Celine Dion şi Andrea Bocelli.

La pian a acompaniat Julia DeLong din Cluj-Napoca. Iar Geambaşu Ammon, un băieţel de 7 ani, a acompaniat tot concertul cu diferite instrumente de percuţii.

Printre solişti, auditoriul a avut plăcerea să asculte un alt băieţel de 7 ani, Tóth Gergő, cu vocea sa cristalină, care a cântat alături de mama lui în cor.

„Obiectivul concertului nostru este de a vă aduce aminte de adevărata însemnătate a Crăciunului. Acesta este modul nostru de a vă sluji”, a exprimat în cuvintele sale de bun-venit Florin Geambaşu, preşedintele Districtului Oradea.

După „Îngeri de sus se-auzeau”, în varianta Piano Guys, David Archuleta, Peter Hollens şi Mormon Tabernacle Choir, concertul s-a încheiat cu leitmotivul tradiţional al acestor concerte „Noapte sfântă”, cântat în 5 limbi, în timpul căreia, pentru ultima strofă, tot auditoriul a fost invitat să se alăture corului în a cânta în limba română.

La final, aplauzele binemeritate de corul format din amatori au răsunat până când acesta a oferit ca bis voiosul colind galez „Deck the Halls”.

Concertul poate fi ascultat în întregime aici.

               

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.