Comunicat de presă

Cântăreți europeni se alătură renumitului Tabernacle Choir

Împărtășirea bunătății și credinței prin muzică

The Tabernacle Choir at Temple Square a câștigat numeroase premii și a încântat oameni în întreaga lume. Corul este sponsorizat de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Cinci europeni au fost aleși pentru a cânta în cor în orașul Salt Lake, Utah, S.U.A. Ei vor cânta la Conferința Generală a Bisericii din 5-6 octombrie 2024. 

Participanții sunt Christian Wolfert și Florence C. Meissner-Adamer din Germania, Elise Gauthier din Austria și Franța, Laura Echarri Hermoso din Spania și Nicolas Watbled din Franța.

Datorită programului de repetiții riguros al The Tabernacle Choir, membrii corului trebuie să locuiască aproape de orașul Salt Lake, dar în 2023, un nou program de participare la nivel mondial a început să includă cântăreți care locuiesc în afara Statelor Unite. De la acea dată, programul a continuat și corul a invitat mai mulți participanți din întreaga lume la fiecare conferință generală desfășurată de atunci. Acest lucru deschide ușa altor persoane cu înzestrări muzicale excepționale pentru a se alătura temporar, permițând corului să fie reprezentat de persoane din întreaga lume.

Când Christian Wolfert, originar din Stadthagen, acum din Frankfurt, Germania, avea șapte ani, fredona într-o clasă a Bisericii și învățătoarea lui a spus: „Cine fredonează greșit în spate?”.  Aceasta s-a întâmplat deoarece el cânta deja cu o octavă mai jos decât ceilalți copii.  Acest lucru nu l-a descurajat pe Wolfert, care a continuat să cânte la școală și în corurile de la biserică. El a spus: „Sunt recunoscător multor oameni care m-au ajutat să mă dezvolt în calitate de cântăreț; aparent, am avut o voce puternică, dar am avut nevoie să îmi rafinez vocea pentru a atinge notele corecte”. Ca tânăr adult, Wolfert a ajutat la formarea unui cor din rândul colegilor săi, care a făcut turnee în Europa, fiind compus din cântăreți din Germania, Elveția, Norvegia și Danemarca și cântând un repertoriu religios. El a împărtășit că „a simți Spiritul înseamnă a te conecta cu divinul și a simți dragostea lui Dumnezeu și faptul de a cânta mă ajută să realizez acest lucru. Sper că fiecare persoană simte, atunci când ascultă, că Dumnezeu o iubește”.

Celor care au fost invitați la audiție pentru cor li s-a cerut să trimită o înregistrare, să susțină un interviu on-line și o audiție tehnică. Ultima cerință a fost un interviu on-line cu durata de 15 minute, cu dirijorul asistent al The Tabernacle Choir, Ryan Murphy, și Cherilyn Worthen, directoarea Școlii corului, partea a Tabernacle Choir. „Acestea au fost cu siguranță cele mai intense 15 minute din viața mea!”, a explicat Wolfert.

Născută în Germania și crescută în Viena, Austria, Florence C. Meissner-Adamer a studiat muzica încă din primii ani ai vieții sale. Pe lângă dragostea ei pentru muzică, Meissner-Adamer este studentă în ultimul an la medicină în cadrul Universității Tuebingen, Germania.

„Cred că noi subestimăm muzica. Aceasta este un lucru foarte important pentru trup și suflet. Muzica poate să vindece”, a remarcat ea. Când Meissner-Adamer a fost aleasă să facă parte din cor ca parte a programului de participare la nivel mondial, ea a spus: „Datorită studiilor mele medicale intensive și exigente, nu am avut mult timp pentru a studia muzica în aceeași măsură, dar, când apare nevoia urgentă de a face o pauză, atunci muzica aduce echilibru în viața mea. Ca participantă internațională, simt ca și cum ceva mi-a fost înapoiat”.

Meissner-Adamer și-a exprimat entuziasmul pentru această ocazie: „Am fost foarte încântată de această ofertă deschisă de a interacționa cu membri ai comunității muzicale din întreaga lume. Acest lucru este ceva foarte special. Mă simt onorată să-L reprezint pe Isus Hristos în lume prin muzică”.

Elise Gauthier este, de asemenea, încântată să aibă această ocazie unică de a cânta în cor. Născută în Franța, ea a început să studieze muzica la vârsta de șase ani, începând cu vioara și, apoi, cu pianul. La vârsta de 12 ani, ea a ales viola și a început să cânte în corul conservatorului ei în Brive la Gaillarde, Franța. Descriind dragostea ei pentru muzică, Gauthier a spus: „Muzica face posibil ca noi să exprimăm ceea ce nu se poate exprima în cuvinte, doar pentru că este, pur și simplu, prea mare”.

La universitate, Gauthier a studiat istoria Angliei și Americii, literatura și lingvistica și a dobândit o diplomă de licență, precum și o diplomă de masterat. Cu toate acestea, ea a continuat să studieze și muzica, datorită dragostei pe care o are pentru aceasta. După ce a absolvit facultatea, ea a luat hotărârea să se mute la Viena, Austria, pentru a beneficia de mediul muzical și cunoașterea despre muzică disponibile acolo. Gauthier a spus: „Muzica a fost, întotdeauna, foarte spirituală pentru mine și mă simt foarte binecuvântată și iubită să am această ocazie de a cânta în The Tabernacle Choir”.

Scopul corului este de a ajunge în întreaga lume pentru a aduce pace și vindecare. În declarația privind misiunea corului se afirmă: „The Tabernacle Choir at Temple Square interpretează muzică pentru a inspira oamenii din întreaga lume să se apropie mai mult de divin și să simtă dragostea lui Dumnezeu pentru copiii Săi”.

Muzica a fost foarte importantă în viața Laurei Echarri Hermoso, din Pamplona, Spania, încă de când era foarte mică.  Părinții ei au iubit întotdeauna muzica și ei i-a plăcut să cânte cu tatăl și cu frații și surorile ei.

Cu câteva luni în urmă, Echarri se gândea să se alăture unui cor, dar simțea că nu-și poate dedica timpul din cauza muncii, studiilor și altor priorități. Deși îi plăcea să dirijeze coruri la biserică, ea simțea nevoia să cânte cu alte persoane. Echarri a împărtășit: „După ce mi-am exprimat sentimentele Domnului, am fost contactată, o săptămână mai târziu, pentru o audiție pentru The Tabernacle Choir”. Despre această experiență, ea a spus: „Faptul de a avea această ocazie a fost un miracol!  Am plâns atât de mult și nu am știut dacă aveam să fiu aleasă, dar am simțit că rugăciunea mea a primit răspuns. Tatăl Ceresc ne cunoaște întotdeauna sentimentele și dorințele cele mai profunde”.

Participanții internaționali au călătorit spre orașul Salt Lake acum două săptămâni pentru a începe să exerseze cu corul. Pe lângă faptul că participă, fiecare participant primește chemarea de a fi ambasador pentru Biserică și de a-și împărtăși bunătatea și credința prin muzică. Participanții internaționali vorbesc limbi diferite și au circumstanțe de viață diferite, dar ei împărtășesc pasiunea pentru muzică și au dorința de a o împărtăși altora.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.