Comunicat de presă

Biserica trimite provizii în China pentru a ajuta la depășirea situației create de coronavirus

Președintele Nelson oferă ajutor

În timp ce îngrijorările legate de boala respiratorie cauzată de coronavirus continuă să se înmulțească, Russel M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, i-a întrebat pe vechii săi prieteni din China de ce anume ar avea nevoie.


Prin intermediul acestor acțiuni, Biserica a aflat că este nevoie de echipament de protecție la Centrul medical pentru copii din Shanghai, unde rezervele au fost epuizate din cauza epidemiei din Wuhan. În parteneriat cu Proiectul HOPE (Health Oriented Preventive Education), se fac planuri pentru a distribui proviziile necesare.
 
Lucrând împreună cu Proiectul HOPE, un avion din orașul Salt Lake este pus la dispoziție pentru a transporta provizii de la Magazia centrală a episcopilor Bisericii, din orașul Salt Lake. Un al doilea transport va fi trimis de la magazia Bisericii din Atlanta. În total vor fi 220.000 de măști protectoare, 870 de perechi de ochelari de protecție și peste 6.500 de perechi de salopete de protecție trimise în 79 de pachete cu echipament medical de protecție.


În Shanghai, voluntari sfinți din zilele din urmă speră să ajute la primirea și distribuirea proviziilor către cei care au nevoie.


Președintele Nelson, care a fost un chirurg cardiolog renumit în întreaga lume până când a fost chemat în calitate de apostol al Bisericii în anul 1984, este binecunoscut pentru practicarea chirurgiei cardiace inclusiv în China, unde ultima sa operație a fost făcută în anul 1985. Prin intermediul carierei sale profesionale și a slujirii din cadrul Bisericii, dânsul a legat prietenii trainice și durabile. „Aceștia sunt dragii noștri frați și surori”, a spus președintele Nelson, „și ne simțim privilegiați pentru că putem să ne oferim ajutorul într-o mică măsură. Ne rugăm pentru ei și știm că Dumnezeu îi va binecuvânta”.


Coronavirusul a fost identificat pentru prima dată în provincia Hubei din China, unde numărul de infecții a ajuns aproape de 6.000, cu zeci de alte cazuri confirmate în afara Chinei continentale. Guvernele și cetățenii din întreaga lume iau măsuri de precauție pentru a împiedica răspândirea virusului.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.