Comunicat de presă

Biserica lui Isus Hristos sprijină Jocurile Olimpice Speciale Mondiale, care se vor desfășura în anul 2023 în Berlin

Tinerii adulți din toată Europa se oferă voluntari să ajute la găzduirea evenimentului

Până la o mie de tineri adulți din toată Europa, membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, sunt așteptați să ajute la găzduirea evenimentelor din cadrul Jocurilor Olimpice Speciale Mondiale care se vor desfășura în anul 2023 în Berlin. Biserica sponsorizează acest eveniment prin intermediul organizării unei conferințe de slujire a tinerilor adulți din toată Europa. Jocurile și conferința de slujire se vor desfășura între 16-25 iunie 2023.

SO2023_01.jpg
SO2023_01.jpg
Jocurile Olimpice Speciale Naționale din Berlin, Germania2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Într-o scrisoare adresată recent tinerilor adulți din toată Europa, conducătorii Zonei Centrale, Europa, a Bisericii, au spus: „Una dintre ocaziile și responsabilitățile noastre divine este de a-L urma pe Salvatorul nostru Isus Hristos slujind aproapelui nostru. Această conferință va oferi o ocazie de neuitat de a sluji și de a sărbători pe unii dintre copiii minunați ai Tatălui Ceresc care sunt deseori dați la o parte.”

Tabita Aversa, o locuitoare din Berlin în vârstă de douăzeci și cinci de ani a fost una dintre cei treizeci și cinci de tineri adulți germani care s-au înscris ca voluntari pentru Jocurile Olimpice Speciale Naționale din Germania, care s-au desfășurat în Berlin, în luna iunie a acestui an.  Ea a descris experiența astfel: „A meritat osteneala!  Amintirea mea preferată este când, miercuri seara, am avut o petrecere pentru voluntari și atleți și am putut să dansăm și să ne distrăm împreună”.  Ea a spus că s-a înscris deja ca voluntară pentru Jocurile Olimpice Speciale Mondiale din anul 2023.

Această slujire voluntară necesită un sacrificiu atât de timp, cât și de bani din partea tinerilor adulți cu vârste între 18-35 ani, care sunt ocupați cu școala, munca, relațiile și cu faptul de a-și câștiga existența.  Participanții vor călători la Berlin și înapoi acasă pe propria cheltuială. Acolo, ei vor primi cazare, masă, instruire din partea organizatorilor Jocurilor Olimpice Speciale și vor trebui să slujească în cadrul Jocurilor cinci zile sau zece zile, după cum aleg ei. Ei vor sluji în calitate de voluntari în cadrul evenimentelor de la Jocurile Olimpice Speciale în timpul zilei și vor putea să participe la activități organizate de Biserică seara, inclusiv seri de dans, adunări de devoțiune, ateliere și alte ocazii de socializare.

Tinerii adulți de alte credințe sau fără nicio credință sunt, de asemenea, bineveniți să se alăture acestei conferințe de slujire unice, au spus conducătorii Zonei Centrale, Europa, a Bisericii. Toți voluntarii trebuie să vorbească fie limba germană, fie limba engleză și li se va cere să adere la standardele de conduită ale Bisericii în timpul conferinței. Mai multe informații, inclusiv despre participarea la conferința de slujire și despre înscrierea ca voluntari la Jocurile Olimpice Speciale, se găsesc aici.

„Înscrieți-vă!”, a spus Aversa.  „Va merita din plin și veți avea ocazia de a cunoaște câțiva oameni uimitori și veți putea să le aflați povestea de viață.  Experiența de care veți avea parte și amintirile pe care le veți crea vă vor însoți tot restul vieții!”

În scrisoarea recentă a dânșilor, conducătorii Zonei Centrale, Europa, a Bisericii lui Isus Hristos, au mai spus: „Suntem entuziasmați ca tinerii noștri adulți din toată Europa să se alăture acestei minunate adunări pentru a sluji și a se împrieteni. Pe măsură ce urmăm exemplul Salvatorului nostru Isus Hristos dând dovadă de dragoste și slujind împreună, știm că toți cei implicați vor fi binecuvântați”.

Jocurile Olimpice Speciale Mondiale reprezintă cel mai mare și incluziv eveniment sportiv, unde șapte mii de atleți cu dizabilități intelectuale concurează împreună în 26 de sporturi. Este nevoie de până la 20.000 de voluntari din toată lumea pentru a ajuta.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.