Comunicat de presă

Biserica lansează iniţiativa de Crăciun „A fost născut un Salvator”

Video şi materiale online create pentru a fi împărtăşite milioanelor de oameni

O iniţiativă de Crăciun, care include un material video în mai multe limbi şi publicitate în aer liber în Times Square, în New York, a fost lansată azi (duminică, 29 noiembrie 2015, ora 6 a.m. OSM) de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Iniţiativa din anul 2015, „A fost născut un Salvator”, se concentrează asupra găsirii, cunoaşterii şi punerii în practică a învăţăturilor lui Isus Hristos. Biserica a anticipat faptul că milioane de oameni din întreaga lume vor afla de iniţiativă pe măsură ce materialele existente pe Internet vor fi împărtăşite pe reţelele de socializare în timpul lunii decembrie, când creştinii sărbătoresc naşterea lui Isus Hristos.

„Trăim într-o lume în care puterea şi influenţa lui Dumnezeu în vieţile noastre de zi cu zi sunt ridiculizate şi respinse şi nevoia de a avea un Salvator este ignorată şi chiar batjocorită”, a spus vârstnicul Dallin H. Oaks, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, în numărul din decembrie al revistelor Bisericii, Ensign şi New Era. „Pentru cei care sunt devotaţi Domnului Isus Hristos, nu a fost vreodată o mai mare nevoie ca noi să ne declarăm credinţa în Salvatorul nostru, în particular şi în public.”

Materialul video de 2 minute poate fi găsit (începând de duminică, 29 noiembrie 2015) pe christmas.mormon.org, precum şi pe aplicaţia Biblioteca Evangheliei. Materialul video prezintă copii în diferite locuri din lume, inclusiv Israel, Los Angeles, New York şi Utah, citând din Isaia (vezi Isaia 9:6 şi Mesia de Handel) şi exprimându-şi credinţa personală în Isus Hristos.

Site-ul şi materialul video sunt disponibile în 29 de limbi: albaneză, armeană, cebuană, chineză, croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, indoneziană, italiană, japoneză, coreeană, letonă, norvegiană, polonă, portugheză, română, rusă, spaniolă, suedeză, tagalog, thai şi ucraineană.

Cei care vizitează site-ul christmas.mormon.org pot distribui materiale create de Lindsey Stirling, David Archuleta, actori din Studio C şi alte persoane cunoscute în media de socializare. În plus, site-ul conţine un nou video cu animaţii numit „Imaginaţi-vă o lume fără un salvator” şi un grafic cu informaţii.

Conţinutul care se poate distribui este postat pe paginile de socializare ale Mormon.org, inclusiv Facebook, Twitter, YouTube, Google+ şi Instagram. Douăzeci şi cinci de imagini GIF cu animaţii care pot fi folosite drept o numărătoare inversă pentru Crăciun vor fi disponibile pentru a fi distribuite prin intermediul reţelelor de socializare. Cei care distribuie online materiale sunt încurajaţi să folosească hashtag-ul #AfostnăscutunSalvator.

În oraşul New York, vizitatorii din Times Square vor vedea panouri publicitare şi ecrane cu reclame, care promovează mesaje de Crăciun, în locuri importante, precum şi pe 400 de taxiuri care circulă în oraş. Biserica va promova, de asemenea, iniţiativa de Crăciun pe YouTube în Argentina, Brazilia şi Mexic în data de 10 decembrie.

Publicul va putea vedea panouri publicitare în oraşul Salt Lake şi St. George, Utah; Idaho Falls, Idaho; Los Angeles, California; şi Ciudad de México.

Centrele pentru vizitatori ale Bisericii din Statele Unite, Ciudad de México, parcul Hyde din Londra, Templul Londra, precum şi Templul Hamilton, Noua Zeelandă, au ecrane pe care vizitatorii pot urmări, în perioada Crăciunului, materialul video „A fost născut un Salvator”.

Iniţiativa de Crăciun, care va dura o lună, este organizată de către Departamentul Misionari al Bisericii. Misionarii împart cartonaşe în 29 de limbi. Conducătorii Bisericii au speranţa că aceste lucruri vor oferi misionarilor cu timp deplin mai multe ocazii de a predica.

„Cu prilejul acestui Crăciun, fiecare dintre noi va avea multe ocazii de a a-şi proclama credinţa în El prietenilor şi vecinilor, colegilor de serviciu şi cunoştinţelor”, a adăugat vârstnicul Oaks. „Sper ca noi să profităm de aceste ocazii pentru a ne exprima dragostea faţă de El, a ne depune mărturia cu privire la misiunea Sa divină şi a ne înnoi hotărârea de a-L sluji.”

Noua iniţiativă se bazează pe campaniile precedente ale Bisericii din perioada Crăciunului şi a Paştelui, care au ajuns la milioane de oameni din întreaga lume. Biserica a lansat prima sa iniţiativă de Paşte în anul 2014 cu o campanie care a durat o săptămână şi care s-a numit „Datorită Lui”. În luna decembrie a anului 2014, o iniţiativă de Crăciun, care a durat o luna, „El este Darul”, a inclus un material video care a fost vizionat de aproximativ 34 de milioane de ori. Materialul video pentru iniţiativa de Paşte din anul 2015, „Pentru că El trăieşte”, a fost vizionat de aproximativ 30 de milioane de ori.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.