Comunicat de presă

Biserica extinde rolul în conducere pentru femeile din Europa

O nouă poziție adăugată structurii administrative a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Europa cere femeilor să îndrume oficianții din congregații și să participe la consilii de conducere. Ann-Mari Lindberg, Sibylle Fingerle, Letícia dos Santos Rudloff, Ghislaine Simonet, Julia Wondra și Traci De Marco sunt primele care au fost chemate ca sfătuitoare ale organizațiilor la nivel de zonă în Zona Europa.

„Am un sentiment profund că această chemare este necesară și oportună în acest moment și mă simt umilă în această nouă chemare și abia aștept să văd cum Domnul va apela la mine pentru a ajuta organizațiile, familiile și persoanele din Biserică”, a spus Ann-Mari Lindberg din Dyssegård, Danemarca.

Sfătuitoarele organizațiilor la nivel de zonă vor oferi instrucțiuni conducătorilor Bisericii și vor oferi perspectivele femeilor în cadrul consiliilor de la toate nivelurile. De asemenea, ele vor reprezenta organizațiile Societatea Primară, Tinerele Fete și Societatea de Alinare în slujirea lor.

„În chemarea mea, pot să simt cât de mult ne iubește Domnul pe noi, surorile, deoarece El ne ia în serios și, împreună, noi înaintăm partea feminină a lucrării de mântuire”, a spus Sibylle Fingerle din Usingen, Germania. „Și eu simt că avem un mandat, că noi, ca surori, trebuie să ne folosim talentele și să le îmbunătățim deoarece Domnul are nevoie de noi.”

„Femeile sunt apărătoarele instituției familiei, coloana vertebrală a societății și, de asemenea, a Bisericii; astfel, este un privilegiu să fac parte din această schimbare remarcabilă care, fără îndoială, va duce la înaintarea lucrării Domnului în aceste zile din urmă“, a spus Letícia dos Santos Rudloff din Mostoles, Spania. Noi, toți, bărbați și femei, în vârstă și tineri, indiferent de rasa și cultura noastră, suntem invitați să-L urmăm pe Hristos și să lucrăm împreună în via Domnului.”

Ghislaine Simonet din Arnes, Franța, a adăugat: „Sunt entuziasmată să slujesc în această chemare nouă și să ajut la întărirea organizațiilor și familiilor din această zonă a Europei în care se vorbește franceza și în Italia.

Administrarea Bisericii este sprijinită de congregațiile locale numite episcopii și ramuri, de grupurile de congregrații regionale numite țăruși și districte, de zonele mai mari din punct de vedere geografic și de organismele de conducere la nivel mondial de la sediul central din orașul Salt Lake din statul american Utah. Chemarea de sfătuitoare a organizației la nivel de zonă extinde rolul în conducere al femeilor din zonă și îmbunătățește practica femeilor și bărbațiilor de a sluji împreună fiind uniți în cadrul consiliilor și comitetelor de la alte niveluri.

„Sunt încântată din toată inima să pot sluji Domnului nostru Isus Hristos împreună cu surorile din Europa”, a spus Julia Wondra din Viena, Austria. „Sper că putem să ajutăm surorile să simtă dragostea Domnului și să își dea seama că El le ține de mână în perioade de încercare sau cu probleme”, a spus Traci De Marco din Olney, Marea Britanie. „Suntem atât de binecuvântate să fim implicate în această lucrare măreață în această perioadă și mă rog ca Domnul să ne inspire, să ne aline și să ne întărească pe măsură ce ducem mai departe lucrarea Sa.”

Prima Președinție, formată din președintele Bisericii și cei doi consilieri ai săi, a aprobat crearea noii poziții pentru zonele din afara Statelor Unite și Canadei. Președințiile de zonă pot hotărî să cheme femei în această poziție de sfătuitoare a organizației la nivel de zonă după cum doresc.

Zona Europa este formată din peste 40 de țări. Se întinde spre nord până în țările nordice și spre sud până în Spania și Capul Verde.

IAOA-2021-Assignments.jpgDownload Photo

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.