Comunicat de presă

Biserica anunță prima transmisiune din sezonul de vară, intitulată Generația care se ridică, destinată tinerilor adulți din Europa

Prima transmisiune din sezonul de vară pentru „generația care se ridică” a Europei a fost anunțată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Va fi transmisă pe paginile oficiale de Facebook ale Bisericii, în fiecare țară, în data de 24 iulie 2020, la ora 20:00 (CEST, UTC +3). Tema transmisiunii este „Mă duc și fac bine” și toți tinerii, misionarii cu timp deplin și tinerii adulți (căsătoriți sau necăsătoriți) vor fi încurajați să se conecteze și să participe la activități și proiecte de slujire care pot asigura dezvoltare spirituală, socială, fizică și intelectuală. Din cauza actualei pandemii COVID-19, această primă transmisiune va putea fi urmărită în limba engleză, cu subtitrări în 22 de limbi.

Transmisiunea din luna iulie este prima dintr-o serie de trei transmisiuni care vor avea loc în vara aceasta, toate create de generația care se ridică și orientate spre aceasta. Misionarii cu timp deplin care slujesc în prezent în Europa sunt invitați, de asemenea, să participe. Toți sunt încurajați să-și invite prietenii, indiferent dacă sunt membri ai Bisericii sau nu, să urmărească transmisiunea și să se implince în faptul de a sluji altora.

Gazdele transmisiunii vor fi Irène Kabongo, din Belgia, și Ben Warner, din Regatul Unit. Vârstnicul Erich W. Kopischke, care slujește în calitate de al doilea consilier în Președinția Zonei Europa, li se va alătura drept invitat special. Vârstnicul Kopischke a spus că speră ca această transmisiune să fie, cu adevărat, un punct de plecare pentru a implica pe toți cei care fac parte din generația care se ridică să se ducă și să facă bine. „În acțiunile voastre personale de a-i ajuta pe alții și a le sluji, veți deveni instrumente în mâinile Domnului pentru a-i alina pe cei care au nevoie de alinare, a sluji celor care au nevoie de o mână de ajutor”, a spus dânsul. „Veți avea o influență puternică în bine și sentimentele de împlinire și fericire se va întoarce în inima voastră.”

Irène Kabongo are 27 de ani și locuiește, în prezent, la Paris. Ea a slujit în misiune cu timp deplin pentru Biserică în Noua Zeelandă. Fiind invitată să fie gazdă a evenimentului, ea a declarat că a „fost încântată să participe la munca de pregătire a transmisiunii și la întreaga inițiativă Generația de tineri adulți care se ridică”.  

Cealaltă gazdă, Ben Warner, are 26 de ani și locuiește în Kent, Anglia. El a fost misionar cu timp deplin în orașul New York, în cadrul programului pentru vorbitori de limbă spaniolă. În prezent, slujește în Consiliul Consultativ pentru Tineri Adulți al Zonei Europa și a fost implicat în această inițiativă încă de la conceperea ei. El a spus că „transmisiunile au fost concepute să reflecte diversitatea generației care se ridică în întreaga Europă și să arate exemple de tineri autentici, hotărâți și pasionați din întreaga zonă care să inspire”.

Prima transmisiune va avea contribuții din Germania, Grecia, Polonia, Spania și Regatul Unit. Pentru cei care nu pot urmări transmisiunea la momentul premierei de pe pagina de Facebook corespunzătoare țării lor (https://www.facebook.com/bisericaluiisushristosromania/), în data de 24 iulie, o înregistrare completă va fi disponibilă imediat pentru a fi vizionată ulterior.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.