Comunicat de presă

Artiști europeni interpretează colinde tradiționale în cadrul unui concert de Crăciun

Concertul este una dintre atracțiile principale ale inițiativei Luminează lumea din acest an

Un concert special de sărbători, intitulat „Martori ai Crăciunului – Colinde despre Hristos”, care sărbătorește nașterea Salvatorului Isus Hristos, a fost produs de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în Europa. Concertul cuprinde o colecție de colinde tradiționale de Crăciun, frumos interpretate în diverse stiluri din mai multe țări europene. Muzica te duce într-o călătorie care subliniază bogăția și unitatea culturală și sărbătorește nașterea Salvatorului Isus Hristos.

Christmas-Concert-2023-01
Christmas-Concert-2023-01
Participanți la concertul „Martori ai Crăciunului" de la stânga, la dreapta: Tomas Kofod (Danemarca), Alexis Defranchi (Franța), Susan Brownfield (Elveția), Gerson Santos (Portugalia), Jenny Oaks Baker (S.U.A.), Alex Sharpe (Irlanda), Naura Soul (Spania), Anja Rossau (Danemarca), Angela Brower (Olanda), Aleksandra Zan (Polonia) și Serhii Borysenko (Polonia).2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Muzica pentru concert a fost aranjată de Kurt Bestor și coordonatoarea muzicală a fost Jenny Oaks Baker, nominalizată la premiile Grammy. Concertul a fost înregistrat în istoricul Wiesbaden Kurhaus, narațiunea fiind interpretată de Ophélie Meunier, originară din Franța.

Christmas-Concert-2023-02
Christmas-Concert-2023-02
Membrii corului cântând în timpul concertului „Martori ai Crăciunului"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Colindele interpretate au fost alese din diferite țări și au fost cântate de artiști europeni, care sunt membri ai Bisericii. Interpretul ucrainean Serhii Borysenko a spus: „Pentru mine și soția mea, zilele în care am înregistrat concertul au fost ca și cum am fi scăpat din această lume ocupată și ne-am fi cufundat în lumea în care S-a născut Domnul Isus Hristos”.

Christmas-Concert-2023-03
Christmas-Concert-2023-03
Muzicieni cântând în cadrul concertului „Martori ai Crăciunului"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Naura, o interpretă din Spania, a spus: „Prin muzică, am putut simți marea dragoste pe care Tatăl nostru Ceresc o are pentru toți copiii Săi, unind atât de mulți interpreți din locuri diferite, vorbind limbi diferite, în același loc și cu același sentiment. Acest concert a fost o ocazie minunată de a împărtăși întregii lumi Evanghelia și de a arăta că Dumnezeu este pregătit să-i binecuvânteze pe copiii Săi oriunde s-ar afla ei”.

Christmas-Concert-2023-04
Christmas-Concert-2023-04
Copii dansând în timpul concertului „Martori ai Crăciunului"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Vârstnicul De Feo, președintele Zonei Centrală, Europa, a făcut următoarea invitație: „Vă invităm pe dumneavoastră, familia dumneavoastră și prietenii dumneavoastră să vă adunați în înfrățire și bucurie și să «luminați lumea» în timp ce ne înălțăm glasurile cu laudă și recunoștință pentru darul extraordinar reprezentat de nașterea lui Isus Hristos”.

Christmas-Concert-2023-05
Christmas-Concert-2023-05
Câțiva dintre artiști cântând în cadrul concertului „Martori ai Crăciunului"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Concertul este acum disponibil pe site-ul oficial al Bisericii și pe YouTube.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.