Articol de ştiri

Aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Misiunii România-Republica Moldova

Ziua de 13 iulie din acest an 2013 a fost o zi deosebită pentru membrii români şi moldoveni ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, pentru că în această zi, la ora 17, la capela Mihai Bravu, din Bucureşti, s-a sărbătorit Aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Misiunii România-Republica Moldova.

Evenimentul a fost pregătit cu multă grijă şi dăruire de vârstnicul William Baker, sora Holly Holst, preşedintele districtului Bucureşti, Vasile Doru şi alţii. Rezultatul a fost un program plăcut care a readus în minte şi inimi multe amintiri frumoase. Interviurile filmate luate preşedinţilor pe care i-a avut Misiunea România-Republica Moldova de la înfiinţare până în anul 2012 au fost emoţionante. Primul preşedinte pe care l-a avut Misiunea România-Republica Moldova după ce a devenit misiune de sine stătătoare a fost preşedintele Morrey. Ochii ni s-au umplut de lacrimi când am aflat de moartea surorii Morrey în anul 2011. Am cunoscut-o şi am iubit-o de cum am întâlnit-o pentru însufleţirea şi dedicarea cu care făcea totul. Noi, femeile din cadrul Societăţii de Alinare, am fost de multe ori invitate în apartamenul familiei Morrey, unde sora Morrey organiza activităţi pentru noi şi ne învăţa ce să facem pentru a fi mai unite şi pentru a îndeplini scopul existenţei societăţii noastre ilustrat de deviza ei: Caritatea nu piere niciodată.

Cu nostalgie şi zâmbetul pe buze am ascultat mesajele pline de dragoste ale preşedinţilor Misiunea România-Republica Moldova şi soţiilor dânşilor: James şi Kathy Wilde (1991-1993 - Misiunea Budapesta, Ungaria), John şi Barbara Morrey (1993-1996), Robert şi Joy Orton (1996-1999), George şi Kathryn Jarvis (1999-2002), Garth şi Sheila Hanson (2002-2005), John şi Lenore Ashby (2005-2008), Scott şi Laurie Lundberg (2005-2011). Dânşii, şi alături de dânşii preşedintele şi sora Hill (2011 - ), şi-au dăruit dragostea, timpul, cunoştinţele şi talentele pentru ca şi oamenii din România şi Republica Moldova să cunoască Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă şi învăţăturile ei şi să se bucure de binecuvântările calităţii de membru ai acestei Biserici. Dânşii au făcut posibil ca numărul membrilor Bisericii în România şi Republica Moldova să ajungă la aproximativ 3.000.

Programul aniversar, condus de preşedintele Florin Geambaşu, preşedintele Districtului Oradea, a cuprins imnuri interpretate de sora Izabela Geambasu şi sora misionară Sarah Ewell, două glasuri minunate, acompaniate de sora misionară Emily Gerhartz, pianistă, şi de fratele Şerban Nichifor, cunoscut violoncelist. În încheiere, i-am ascultat pe sora Claralyn Hill şi preşedintele Ned Cromar Hill. Când au aflat că unul dintre primii misionari cu timp deplin ai misiunii, Dan Merkley, care a venit în România însoţit de soţia şi cele două fetiţe ale sale special pentru această aniversare, se află în audienţă, l-au invitat să îşi depună mărturia. 

În partea a doua a celebrării, am servit o mâncare delicioasă pregătită de surorile din cadrul Ramurii Mihai Bravu şi am ascultat şi dansat pe muzică interpretată de fraţii Fang Shuang şi Ilie Măndoiu.

Depănarea amintirilor şi atmosfera plăcută au făcut ca timpul să treacă foarte repede.

Împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Misiunii România-Republica Moldova a fost celebrată şi în Salt Lake City, Utah, prin eforturile depuse de Brandon Jensen, Kirsten Abel, Kim Woodbury şi alţii. Acesta poate fi vizionat pe http://www.youtube.com/watch?v=wINcp05tuMo&feature=youtu.be

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.