Articol de ştiri

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a fost gazda unui concert special

În ziua de 8 decembrie 2014, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a fost gazda unui concert special. Douăzeci şi cinci de misionari ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din cadrul Misiunii România-Moldova s-au adunat pe scările de marmură din holul de lângă sala de mese şi au început să interpreteze cântece frumoase de Crăciun.

„Faceţi ceea ce s-a făcut anul trecut”, a fost cererea lui Marilyn Critchlow. Spunând aceasta, Marilyn, directoarea de activităţi a Ambasadei SUA la Bucureşti, se referea la concertul oferit de misionarii cu timp deplin care slujiseră în Bucureşti în luna decembrie a anului 2013.  Acel spectacol a fost bine primit de angajaţii şi oaspeţii ambasadei, aşadar dânsa a cerut „repetarea evenimentului”.

Acel apel telefonic de la sfârşitul lunii septembrie a pus pe toată lumea în mişcare, incluzând alegerea cântecelor şi alcătuirea unui  program ţinându-se cont de misionarii care urmau să slujească în Bucureşti la momentul desfăşurării concertului. Programul muzical a constat din cântece tradiţionale şi cunoscute interpretate atât în limba engleză, cât şi în română. Deşi programele lor erau deja pline, misionarii şi-au făcut timp să includă în ele repetiţii pentru numerele muzicale corale şi solo. Au fost entuziasmaţi pentru ocazia de a-şi împărtăşi talentele celor de la Ambasada americană, mai ales că mulţi dintre misionarii care slujesc în România sunt din Statele Unite.

Când au început să cânte, nu erau foarte mulţi oameni pe scaunele pregătite cu această ocazie. Totuşi, când solista Rebecca Gee, care în acest moment slujeşte în misiune cu timp deplin în România, a început să cânte „Noapte sfântă”, oamenii au ieşi din birourile lor, atraşi de vocea ei clară de soprană şi de mesajul puternic al cântecului. Scaunele şi foaierul s-au umplut de oameni, de parcă ar fi fost atraşi de muzica ce a umplut încăperea. Au fost atinşi, în mod neaşteptat, de această surpriză. Din fericire, fotograful ambasadei a surprins momentul în care ea a cântat şi a publicat un videoclip pe pagina de Facebook a ambasadei în dimineaţa următoare. În următoarele trei săptămâni, videoclipul a avut peste 12.000 de vizualizări.

Concertul a inclus mai multe numere corale, cum ar fi cunoscutul colind românesc „O, ce veste minunată!” şi un frumos aranjament al cântecului „Noapte sfântă” acompaniat la vioară. Trioul format din Sora Gee şi vârstnicii Joshua DeGraw şi James Brundage a interpretat la două chitare şi o vioară un potpuriu format din „Amazing Grace (Har minunat)” şi „Peace Like a River (Pace asemenea unui râu)”.  Vârstnicul Conner Christensen a interpretat un solo la vioară, intitulat „I saw Three Ships (Am zărit trei corăbii)”. Duetul vocal format din sora Emily Trebas şi vârstnicul Nicholas Oldham a interpretat „Oh Come, Oh Come Emanuel (O, vino, Emanuel)” fiind acompaniat de vârstnicul Scott Harris.

La cererea lui Marilyn Critchlow, concertul s-a încheiat în acelaşi mod în care s-a încheiat cel din anul precedent, misionarii cântând „God Be with You ‘Til we Meet Again (Domnul să te aibă-n grija Sa)”, o stofă fiind interpretată în limba engleză, iar alta în limba română. Inimile au fost atinse din nou pe măsură ce frumoasa muzică a depăşit barierele de limbă şi cultură. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.