Comunicat de presă

Adunările din duminica Paștelui și cele din duminicile din preajma Crăciunului sunt limitate doar la adunarea de împărtășanie

În toate viitoarele duminici de Paște și din preajma Crăciunului, membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă vor participa la o singură adunare în cadrul Bisericii.

Pentru membrii Bisericii, preaslăvirea obișnuită din ziua de sabat include participarea la o adunare de împărtășanie de o oră și la o altă oră, pe parcursul căreia participă fie la Școala de duminica, fie la diferite clase împărțite în funcție de cvorumuri și grupe de vârste.

Într-o scrisoare din 26 ianuarie, adresată conducătorilor generali și locali, Prima Președinție a afirmat: „În fiecare an, serviciile religioase și adunările Bisericii trebuie să se limiteze la adunarea de împărtășanie doar în duminica de Paște și în duminica dinainte sau după ziua de Crăciun. Dacă ziua de Crăciun nu este duminica, președințiile de țăruși și de districte hotărăsc dacă vor desfășura această adunare de împărtășanie înainte sau după Crăciun”.

Scrisoarea afirmă, de asemenea, că președinții de țăruși și de districte se pot consulta cu episcopii și președinții de ramuri pentru a modifica programul adunărilor din duminicile acelor sărbători, astfel încât să corespundă cel mai bine nevoilor locale ale membrilor Bisericii.

Scrisoarea a fost semnată de președintele Bisericii Russell M. Nelson, președintele Dallin H. Oaks, primul consilier, și președintele Henry B. Eyring, al doilea consilier.

Toate adunările de duminica ale Bisericii lui Isus Hristos sunt deschise publicului și oricine este binevenit să participe.

Găsește cel mai apropiat loc de adunare

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.