Comunicat de presă

A fost anunțată aniversarea a 100 de ani de viață a președintelui Russell M. Nelson

Acum trei luni, președintele Nelson a invitat oamenii de pretutindeni să-și ajute „aproapele” aflat la nevoie, așa cum a făcut Salvatorul.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă vă invită să vizionați o transmisiune specială în onoarea celei de-a 100-a aniversări a președintelui Bisericii, Russell M. Nelson. Evenimentul va fi transmis în direct, cu ocazia zilei dânsului de naștere, pe 9 septembrie 2024, de la ora 4PM, ora de vară în zona de munte pentru S.U.A, ora 01:00 noaptea, ora României.

PresNelson100_1.jpeg
PresNelson100_1.jpeg
Președintele Russell M. Nelson, al 17-lea președinte al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

În data de 1 iunie, președintele Nelson a invitat oamenii să sărbătorească aniversarea a 100 de ani de la nașterea sa ajutându-și „aproapele” aflat la nevoie, așa cum a făcut Salvatorul, făcând referire la învățăturile Sale din pilda oii rătăcite (vedeți Matei 18 și Luca 15). În pildă, Salvatorul i-a încurajat pe cei care Îl urmau să-i ajute pe alții aflați la nevoie în același mod în care un păstor plin de grijă și-ar ajuta oile – lăsând 99 dintre ele pentru a o găsi pe cea rătăcită de turmă. Președintele Nelson a încurajat oamenii să-și împărtășească experiențele pe rețelele de socializare folosind #99plus1.

Un exemplu viu

Pe parcursul vieții sale, președintele Nelson a fost un exemplu viu al grijii față de aproape, atât în calitate de ucenic al lui Isus Hristos, cât și în calitate de chirurg cardiolog renumit la nivel mondial.

Președintele Dallin H. Oaks, primul consilier în Prima Președinție, a scris în data de 3 iunie o postare pe rețelele de socializare despre faptul că, în ultimii 40 de ani, „președintele Nelson m-a învățat în mod constant, prin exemplul său, cum să le slujesc altora cu altruism și dragoste”.

Președintele Jeffrey R. Holland, președintele în exercițiu al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, a scris într-o postare din 5 iunie: „Una dintre virtuțile pe care l-am văzut pe președintele Russell M. Nelson portretizând-o în mod constant este bunătatea sa autentică, sinceră… Cred că dânsul este cel mai bun om cu care am lucrat vreodată – și am lucrat cu o mulțime de oameni buni!… Pe măsură ce ne străduim să-L urmăm pe Salvator, haideți să urmăm exemplul de caracter asemănător cu al lui Hristos, pe care ni-l dă președintele Nelson”.

Într-o scrisoare din data de 9 august, anunțând evenimentul, președintele Holland a scris: „Cât de recunoscători suntem pentru un profet al lui Dumnezeu, pentru învățăturile sale inspirate și invitațiile sale de a urma exemplul de dragoste și neprihănire al Salvatorului în tot ceea ce facem”.

Transmisiunea aniversării, ce va dura 75 de minute, va fi o sărbătoare a vieții și învățăturilor acestui profet din zilele din urmă, a cărui viață și slujire exemplifică în mod continuu dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre copiii Săi. Vor fi împărtășite exemple despre ceea ce au făcut oameni din întreaga lume în ultimele 100 de zile pentru a sărbători ziua dânsului de naștere, prin povestiri de la oameni care au avut ocazia să reprezinte „aproapele”.

Modalități de vizionare

Începând din data de 13 septembrie, evenimentul poate fi vizionat AICI în limba română.

Puteți viziona transmisiunea în direct pe Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org,, canalul de YouTube al Bisericii și aplicația Gospel Stream în următoarele limbi: arabă, cantoneză, cebuană, engleză, franceză, germană, hindi, indoneziană, italiană, japoneză, coreeană, mandarină, portugheză, rusă, samoană, spaniolă, tagalog, tongană.

Evenimentul va fi, de asemenea, disponibil în limbile enumerate mai sus, pentru vizionare la cerere pe YouTube, Gospel Media și aplicația Gospel Stream.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.