Comunicat de presă

A fost anunțat locul în care va fi construit Templul Birmingham, Anglia

Casa Domnului, care a fost anunțată în anul 2022, va ajuta sfinții din zonă să își mărească „avântul spiritual".

Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțat locul în care va fi construit Templul Birmingham, Anglia. Templul va fi construit pe un teren de 1,1 hectare, situat la adresa Penns Lane 185-187, Sutton Coldfield, Birmingham, Anglia.

<p>Locul în care va fi construit Templul Birmingham, Anglia.</p>
Locul în care va fi construit Templul Birmingham, Anglia.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Planurile prevăd un templu cu un singur cat, de aproximativ 1.000 de metri pătrați, cu cazare pentru membri care participă la rânduielile din templu și amenajări pentru sosire incluse. Președintele Bisericii Russell M. Nelson a anunțat templul în cadrul conferinței Bisericii din luna aprilie a anului 2022. Profetul a spus: „Avântul spiritual pozitiv crește pe măsură ce preaslăvim în templu și ne mărim înțelegerea despre amploarea magnifică și profunzimea binecuvântărilor pe care le primim acolo”. „Vă implor să vă împotriviți căilor lumești concentrându-vă asupra binecuvântărilor eterne ale templului. Timpul pe care-l petreceți acolo aduce binecuvântări pentru eternitate”, a spus dânsul când a anunțat 17 noi temple, inclusiv Templul Birmingham, Anglia.

Predicarea Evangheliei restaurate a lui Isus Hristos a început în anul 1837 în Marea Britanie, când misionarii, inclusiv doi membri ai Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, au început să propovăduiască în Preston. În secolul al nouăsprezecelea, peste 52.000 de convertiți au emigrat din Mare Britanie pentru a se alătura grupului principal de membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Statele Unite. În anul 1870, aproape jumătate din populația statului Utah era formată din imigranți britanici.

Cele trei temple din Regatul Unit sunt istoricul Templu Londra, Anglia (dedicat în anul 1958), Templul Preston, Anglia, (dedicat în anul 1998) și Templul Birmingham, Anglia (anunțat în anul 2022). Templul Birmingham, Anglia, va fi al treilea templu în funcțiune din Regatul Unit, care are 187.000 de membri în peste 315 congregrații.

Planurile detaliate ale proiectului pentru acest templu sunt încă în curs de elaborare. Mai multe informații, precum imagini cu exteriorul și data în care va avea loc ceremonia primelor săpături vor fi făcute publice mai târziu. Conducătorii proiectului vor continua să lucreze cu oficialitățile locale la planurile preliminare ale templului, ca pregătire pentru construcția propriu-zisă.

Membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă consideră templele ca fiind „casa Domnului” și cele mai sacre locuri de preaslăvire pe pământ. Templele sunt diferite de casele de întruniri sau capelele Bisericii. Toți sunt bineveniți să participe la serviciile de preaslăvire de duminica și la alte activități din timpul săptămânii desfășurate în casele locale de întruniri. Totuși, scopul principal al templelor este ca membrii credincioși ai Bisericii să participe la ceremonii sacre precum căsătoriile, care unesc membrii familiilor pentru totdeauna.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.