Subiect

Profeţi

Un bărbat desemnat de Dumnezeu să fie purtătorul Său de cuvânt şi să fie învăţător, revelator şi martor al adevărurilor Evangheliei. Preşedintele Bisericii este profet, cum de altfel sunt şi apostolii.

Apostolii şi profeţii moderni sunt o caracteristică distinctivă a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Membrii Bisericii îi consideră pe conducătorii cei mai mari ai Bisericii – Joseph Smith, Brigham Young şi pe preşedinţii Bisericii care au urmat – profeţi ai lui Dumnezeu, tot aşa cum îi consideră şi pe Avraam, Moise, Isaia şi pe apostolii din vremea lui Isus Hristos.  Thomas S. Monsoneste actualul preşedinte şi profet al Bisericii.

Membrii cred că Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă este restaurarea Bisericii originale întemeiată de Isus Hristos în timpul vieţii Sale pe pământ. Acea restaurare include profeţi şi apostoli în viaţă.

Alături de profeţii moderni vin şi revelaţia continuă şi scripturi suplimentare.  Joseph Smith este, probabil, cel mai cunoscut pentru că a tradus Cartea lui Mormon: un alt testament al lui Isus Hristosşi pentru că a aşezat temelia Bisericii în secolul al XIX-lea. Preşedinţii Bisericii care au urmat de atunci au avut, fiecare în parte, o contribuţie proprie.

Crezul de a avea profeţi şi apostoli la conducerea Bisericii nu înseamnă că membrii îşi urmează conducătorii orbeşte. În timp ce profetul lui Dumnezeu primeşte revelaţie şi inspiraţie pentru a îndruma Biserica, în general, revelaţia este dată la fiecare nivel de autoritate, inclusiv conducătorilor congregaţiilor şi familiilor şi membrilor individuali. De fapt, este de aşteptat ca membrii, în mod individual, să caute acel gen de îndrumare divină care să-i ajute în viaţa lor, în responsabilităţile lor din cadrul Bisericii şi chiar în lucrurile temporale, inclusiv în ocupaţiile lor. Se aşteaptă, de asemenea, din partea membrilor să caute, cu ajutorul rugăciunii, să-şi dobândească propria „mărturie” sau convingere despre principiile care le sunt predate de către conducătorii lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.