Comunicat de presă

10 septembrie – Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

Site-ul web al Bisericii împărtășește resurse pentru a informa și a oferi sprijin persoanelor și familiilor

Sinuciderea este o problemă tragică și complexă. Depresia, bolile mintale, crizele personale, izolarea și încercările anterioare reprezintă câțiva dintre factorii de risc asociați sinuciderii. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 800.000 de persoane își iau propria viață și multe altele încearcă să se sinucidă în fiecare an. De asemenea, sinuciderea este a treia cauză principală de deces în lume în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este în data de 10 septembrie. Se desfășoară în fiecare an pentru a crește conștientizarea și a încuraja comunitățile să împărtășească resurse și informații.

CaringHands.png
Ziua mondială pentru prevenirea suicidului© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă găzduiește un site web dedicat prevenirii suicidului și slujirii, care conține informații și prezentări video menite să sprijine și să îndrume persoane, părinți, familii și conducători. Pe acest site citim: „Creșterea numărului de sinucideri în multe părți ale lumii constituie o problemă foarte îngrijorătoare” iar oamenii „pot folosi această resursă pentru a învăța despre doctrina Bisericii cu privire la sinucidere, semnele care prevestesc sinuciderea, cum să-i ajute pe cei aflați în situații de criză și cum să reacționeze după o pierdere datorată sinuciderii”.

În prezentarea video Understanding Suicide (Să înțelegem sinuciderea), vârstnicul Dale G. Renlund, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a spus: „Știm din toate statisticile care s-au făcut, că cineva din episcopie [congregație] suferă. . . Ceea ce trebuie să facem ca Biserică este să-i ajutăm cu dragoste și grijă pe cei care au gânduri de suicid, care au încercat să se sinucidă, care se simt marginalizați în orice fel. Trebuie să ajutăm cu dragoste și înțelegere, și facem acest lucru în colaborare cu specialiști în domeniul sănătății, având sprijinul conducătorilor ecleziastici, familiei și prietenilor”.

Pentru cei care au gânduri de suicid sau cei care au o îngrijorare imediată față de alții, pe site-ul web al Bisericii sunt enumerate linii telefonice de asistență în situații de criză. Aceste linii telefonice de asistență au acoperire în întreaga lume, sunt gratuite iar personalul este format din persoane instruite să ofere ajutor.

În cuvântarea vârstnicului Jeffrey R. Holland, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, Ca un vas sfărâmat, rostită în cadrul Conferinței Generale din anul 2013, dânsul a împărtășit următoarele cuvinte de încurajare pentru a alege viața: „Oricare ar fi problema cu care vă confruntați, dragi frați și surori ‒ psihică, emoțională, fizică sau de alt fel ‒ nu votați împotriva prețioasei vieți punându-i capăt! Încredeți-vă în Dumnezeu! Țineți-vă strâns de dragostea Sa! Fiți siguri că, într-o zi, zorii se vor ivi strălucitori și toate umbrele morții vor dispărea!

Site-ul web oferă informații și speranță părinților și familiilor îndurerate rămase în urmă. De asemenea, are sugestii despre cum să ajutăm supraviețuitorii și cum să vorbim despre sinucidere în cadrul consiliilor și familiilor.

Președintele M. Russell Ballard, președintele în exercițiu al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, a spus în prezentarea video Sitting on the Bench: Thoughts on Suicide Prevention (Stând pe bancă: gânduri despre prevenirea suicidului): „Nu există nimic mai puternic decât brațul dragostei pus pe umerii celor aflați în suferință… Cred că putem avea un impact în îndrumarea persoanelor către unele dintre resursele disponibile, despre care este posibil să nu știe că există. Eu spun că trebuie să fim atenți. Ne îngrijim unii de alții, ne iubim unii pe alții și lăsăm judecățile, judecățile eterne, Tatălui nostru Ceresc și Domnului Isus Hristos, care cunosc toate lucrurile”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.