Comunicat de presă

Întrebări și răspunsuri privind schimbări în programul Tinerilor Băieți

Începând din anul 2018, Biserica nu va mai participa la programele BSA Varsity și Venturing

În data de 11 mai 2017, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă a anunțat schimbări importante cu privire la programul de activitate al tinerilor băieți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Mai jos sunt enumerate câteva întrebări și răspunsuri pe care mass-media și alte persoane pot să le aibă referitor la această schimbare. Schimbarea îi privește pe tinerii băieți din Statele Unite și Canada. Deși răspunsurile de mai jos sunt specifice organizației Boy Scouts of America (Băieți Cercetași ai Americii), aceleași principii se aplică și în ceea ce privește asocierea noastră cu Scouts Canada (Cercetași ai Canadei). (Vezi Scrisoarea din partea Primei Președinții, care anunță aceste schimbări.)

Ce se schimbă cu exactitate?

  • Începând din data de 1 ianuarie 2018, tinerii băieți ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă nu vor mai participa la programele Varsity și Venturing oferite de Boy Scouts of America.

  • În schimb, activitățile Tinerilor Băieți se vor concentra asupra unor țeluri spirituale, sociale, fizice și intelectuale precizate de Biserică. Aceste activități sunt concepute astfel încât să fie recreative și pline de învățăminte și să asigure prilejuri de creștere și dezvoltare personală.

De ce are loc această schimbare?

  • În cele mai multe congregații din Statele Unite și Canada, tinerilor băieți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani nu le sunt suficient de folositoare programele Varsity sau Venturing, care au fost, pe parcursul istoriei, dificil de implementat în cadrul Bisericii. Această schimbare le va permite tinerilor și conducătorilor să pună în practică un program simplificat, care răspunde nevoilor locale, în timp ce asigură activități ce echilibrează țeluri de dezvoltare spirituală, socială, fizică și intelectuală a tinerilor băieți.

Înseamnă aceasta că Biserica se desparte complet de BSA (Boy Scouts of America)?

  • Biserica va continua să caute modalități de a răspunde nevoilor spirituale, fizice, emoționale și intelectuale ale tinerilor băieți din întreaga lume. Decizia actuală este în concordanță cu aceste eforturi. Biserica va continua să folosească programele Cub Scout (Cercetași Începători) și Boy Scout pentru băieți și tineri băieți cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.

Declarațiile anterioare au indicat că Biserica dorește un program care să fie folositor tuturor tinerilor băieți din întreaga lume. Acesta este acel program?

  • Nu, acesta nu este programul global, dar este un pas important, care răspunde unei nevoi imediate. Programele Varsity și Venturing au fost greu de pus în practică în mod eficient la nivel local. În continuare, Biserica lucrează pentru a dezvolta un program global pentru tinerii băieți și tinerele fete.

De ce păstrează Biserica programele Cub Scout și Boy Scout?

  • Aceste programe răspund în prezent nevoilor programului de dezvoltare pentru băieți cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.

De ce are loc această schimbare numai în Statele Unite și Canada?

  • Programele Varsity și Venturing sunt folosite numai în congregații ale Bisericii din Statele Unite și Canada.

Care a fost răspunsul conducerii BSA față de această decizie?

  • În toate discuțiile purtate cu Boy Scouts of America, dânșii au exprimat dorința împărtășită de a face ce este mai bine pentru tinerii băieți. Suntem recunoscători pentru sprijinul continuu pe care ni l-au acordat referitor la această nouă schimbare și așteptăm cu nerăbdare să continuăm legătura noastră puternică în ceea ce privește programele Cub Scout și Boy Scout.

Cum influențează această schimbare legăturile financiare și de proprietate dintre Biserică și BSA?

  • Deși sunt importante, obligațiile financiare și de proprietate nu reprezintă preocuparea noastră principală. În schimb, suntem motivați de dorința noastră de a satisface nevoile spirituale, emoționale, fizice și intelectuale ale tinerilor băieți.

  • Cele mai multe dintre aceste asocieri legale au legătură cu programele Cub Scout și Boy Scout.

  • Pe parcursul anului 2018, Biserica va continua să facă aceleași plăți către BSA pentru înregistrarea tinerilor ei băieți, astfel încât impactul financiar să fie minim pentru BSA.

Care este programul acestui anunț și când va intra în faza operațională?

  • Anunțul a fost făcut în data de 11 mai 2017. Cu toate acestea, întreruperea programelor Varsity și Venturing nu va avea loc până la data de 1 ianuarie 2018. Încurajăm unitățile locale să continue activitățile lor planificate, în timp ce analizează și decid cum vor implementa îndrumările pentru noua activitate.

Pot tinerii băieți din aceste grupe de vârstă să continue să câștige premiul Eagle Scout?

  • Da. Tinerii băieți care doresc să continue pentru a câștiga rangul Eagle (Vultur) vor fi înregistrați, sprijiniți și încurajați. Este important de amintit că numai acei tineri băieți care sunt înregistrați corespunzător îndeplinesc condițiile pentru a fi premiați cu insigne de merit și avansări în rang.

Ce le spuneți membrilor Bisericii în legătură cu participarea la campania de strângere de fonduri Friends of Scouting (Prietenii Cercetașilor)?

  • Ca parte a relației ei cu BSA și a programelor de cercetași pentru băieți și tineri băieți cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, Biserica va continua să se implice în Friends of Scouting.

Se datorează această decizie schimbărilor apărute în politica Scout în ultimii ani, de a accepta cercetași și conducători homosexuali și transsexuali?

  • BSA a permis întotdeauna Bisericii să-și administreze programele în moduri care sunt compatibile cu standardele și credințele noastre și ne-au sprijinit foarte mult. Această schimbare are loc pentru a răspunde nevoilor tinerilor băieți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Biserica evaluează întotdeauna ce este cel mai bine pentru tinerii noștri și familiile noastre și va continua să facă astfel.

  • Activitățile menționate pe lds.org/youth/activities și ymactivities.lds.org există din anul 2013, ca o resursă pentru tineri și conducătorii lor din întreaga lume. Când sunt urmate, aceste activități pot asigura ocazii mai bune pentru dezvoltarea spirituală, fizică, emoțională și intelectuală.

Este o nouă directivă îndrumarea conform căreia Tinerilor Băieți nu li se cere să se întâlnească săptămânal?

  • Nu. Această îndrumare (atât pentru Tinerii Băieți, cât și pentru Tinerele Fete) există în Manualul Bisericii de mulți ani.

Ca parte a acestei schimbări, se va face referire la discrepanța care există între programele Tinerilor Băieți și Tinerelor Fete din Biserică în ceea ce privește finanțarea și activitățile acestor programe?

  • Conducătorii Bisericii au conștientizat de mult timp această problemă. Acest nou program aduce un echilibru între cheltuielile pentru tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Acesta va continua să fie un element în explorarea și crearea, în curs de desfășurare, a unui program pentru tinerii din întreaga lume.

  • În fiecare congregație, consiliul episcopiei este încurajat ca, atunci când planifică activități și stabilește bugete, să ia în considerare, în egală măsură, nevoile Tinerelor Fete, Tinerilor Băieți și familiilor lor. 

Este această schimbare un răspuns la știrea că organizația Boy Scouts of America ia în considerare includerea fetelor și tinerelor fete în programele ei?

  • Conducătorii Bisericii au aflat doar recent despre intenția BSA de a lua în considerare includerea fetelor și a tinerelor fete în programele cercetașilor. Decizia noastră de a înceta participarea la programele Varsity și Venturing a fost luată independent de această posibilitate și înainte de a afla despre ea. Anticipăm că unitățile noastre Cub Scout și Boy Scout vor continua așa cum sunt în prezent. Pentru mai multe informații, accesează: Aaronic Priesthood 14-18 Activities.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.