Comunicat de presă

În cadrul conferinței mondiale, conducătorii Bisericii încurajează concentrarea asupra lui Isus Hristos

Alături de mesajele de credință, au fost anunțate și 17 temple noi, două în Europa

Vă invit să vă dedicați din nou viața lui Isus Hristos. Vă invit să ajutați la adunarea lui Israel cel risipit și să pregătiți lumea pentru a Doua Venire a Domnului”, a fost mesajul oferit membrilor Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă de președintele Bisericii, Russell M. Nelson, în vârstă de 100 de ani, în cadrul Conferinței Generale din luna octombrie a anului 2024 a Bisericii, care a avut loc în orașul Salt Lake, Utah.

Președintele Nelson a anunțat, de asemenea, construirea a 17 temple noi în toată lumea, inclusiv două în Europa, în Dublin, Irlanda, și Milano, Italia. Templul Dublin, Irlanda, va fi primul templu din Irlanda, unde locuiesc aproximativ 4.000 de sfinți din zilele din urmă care, în prezent, călătoresc în Anglia pentru a preaslăvi în templu. Templul Milano, Italia, va fi a doua casă a Domnului din această țară. Primul a fost istoricul Templu Roma, Italia, care a fost dedicat în anul 2019 de președintele Nelson. În Italia trăiesc peste 28.000 de sfinți din zilele din urmă care se adună în aproape 100 de congregații.

În afară de cele 14 temple în funcțiune din Europa, au fost anunțate opt temple noi în cadrul conferințelor recente, ceea ce înseamnă că vor fi construite zece temple noi pe acest continent, după cum urmează:

Viena - Austria

Bruxelles - Belgia

Birmingham - Anglia

Budapesta - Ungaria

Hamburg - Germania

Milano - Italia

Dublin - Irlanda

Oslo - Norvegia

Edinburgh - Scoția

Barcelona - Spania

După anunțarea noilor temple, președintele Nelson a invitat ascultătorii din toată lumea să-și aloce timp în fiecare săptămână pentru a-și mări înțelegerea despre ispășirea lui Isus Hristos. Dânsul a făcut următoarea invitație: „Veniți la Hristos și «oferiți-I [sufletul dumneavoastră întreg]». Acesta este secretul unei vieți pline de bucurie!”.

Conferințele generale ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă se desfășoară de două ori pe an, în lunile aprilie și octombrie. Conducătorii mondiali ai Bisericii se adresează membrilor și prietenilor din toată lumea. Cele cinci sesiuni ale conferinței desfășurate între 5-6 octombrie 2024 au fost transmise în direct în 70 de limbi. Alte 30 de limbi vor fi incluse în înregistrările care vor fi disponibile în zilele următoare.

Președinta Emily Belle Freeman, președinta generală a Tinerelor Fete, a vorbit despre importanța legămintelor sau a înțelegerilor sacre dintre Dumnezeu și oameni. „Noi nu doar facem promisiuni asociate legămintelor – noi trebuie și să le ținem.” Președinta Freeman ne-a amintit că legămintele ne permit să simțim puterea lui Dumnezeu lucrând în noi. „Luarea din pâine și apă este un memento săptămânal despre puterea Sa care lucrează în voi pentru a vă ajuta să biruiți orice. Purtarea veșmântului sfintei preoții este un memento zilnic despre darul puterii Sale care lucrează în voi pentru a vă ajuta să biruiți orice.”

Vârstnicul Karl D. Hirst, o autoritate generală-Cei Șaptezeci chemată recent, din Lancashire, Anglia, ne-a învățat: „Când văd oameni arătând unii față de alții dragoste asemănătoare celei a lui Hristos, mi se pare că acea dragoste conține mai mult decât dragostea lor; acea dragoste are și divinitate în ea”. Dânsul a atras atenția asupra faptului că există multe motive pentru care avem dificultăți să simțim dragostea lui Dumnezeu și ne-a invitat „[să încercăm] – cu răbdare – diferite moduri de a exprima și a primi dragoste divină”. Și pentru cei care chiar simt dragostea lui Dumnezeu, „vă rog să încercați să o împărtășiți tuturor. Stropiți cu dragoste oriunde mergeți”.

Vârstnicul Patrick Kearon, membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli din Carlisle, Anglia, a spus: „Noi suntem membri ai Bisericii lui Isus Hristos. Suntem membri ai Bisericii bucuriei!”. Dânsul a vorbit despre faptul că a preaslăvi cu intenție adevărată poate să ne ofere o experiență plină de bucurie la Biserică. „Dacă nu ați descoperit încă această bucurie, porniți în căutarea ei. Aceasta este o invitație de a primi darul Salvatorului de pace, lumină și bucurie – de a fi încântați de el, de a vă minuna de el și de a vă bucura de el în fiecare zi de sabat.”

A doua consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare, sora Kristin M. Yee, a vorbit despre o perioadă în care a primit îndemnul de a picta un portret al Salvatorului. După ce a mânjit vopseaua tabloului dânsei, care era terminat, a simțit că „[distrusese] ceea ce Dumnezeu [o ajutase să facă]”. Dânsa s-a rugat și a implorat să primească ajutor și a pictat toată noaptea pentru a repara lucrurile. Dimineața următoare acesta arăta mai bine ca înainte. Așa cum Salvatorul a ajutat-o să repare aceea pictură aparent ireparabilă, El ne poate ajuta să ne reparăm greșelile și să ne pocăim. „Ca în cazul picturii mele, Domnul nu a terminat cu noi când facem o greșeală, nici nu fuge când șovăim. Nevoia noastră de vindecare și ajutor nu este o povară pentru El, ci chiar motivul pentru care El a venit.”

 Vârstnicul Gary E. Stevenson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a vorbit despre următorii zece ani, scoțând în evidență faptul că vor avea loc multe case deschise pentru temple, sărbătoarea de două sute de ani de existență a Bisericii din anul 2030 și Jocurile Olimpice de iarnă din 2034 care se vor desfășura în orașul Salt Lake, Utah. „Aceste momente viitoare vor oferi membrilor Bisericii de pretutindeni ocazii sporite de a împărtăși veștile bune ale Evangheliei lui Isus Hristos prin cuvânt și faptă.” Dânsul a încurajat tinerii și tinerii adulți să îndeplinească cele patru responsabilități desemnate de Divinitate: să trăiască potrivit Evangheliei lui Isus Hristos, să aibă grijă de cei la nevoie, să-i invite pe toți să primească Evanghelia și să unească familii pentru eternitate. „Pe măsură ce intrăm în acest deceniu de momente fără precedent, fie ca noi să împărtășim veștile bune prin activitățile simple de a trăi, a avea grijă, a invita și a uni.”

„Isus Hristos și jertfa Sa ispășitoare sunt rădăcina mărturiei noastre. Toate celelalte lucruri sunt ramuri”, a spus vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli din Germania. Dânsul a subliniat importanța faptului de a ne concentra asupra Salvatorului când căutăm o mărtuie despre Cartea lui Mormon, templu sau despre orice aspect al Evangheliei. „Dacă doriți ca ramurile mărturiei dumneavoastră să crească și să dea rod, hrăniți rădăcinile.” Dânsul ne-a încurajat: „Mărturia noastră va fi testată și încercată. Credința nu este credință dacă nu este testată niciodată. Credința nu este puternică dacă nu întâmpină niciodată opoziție. Așadar, nu disperați dacă vă este încercată credința sau aveți întrebări la care nu ați primit răspuns”.

Vârstnicul Rubén V. Alliaud, autoritate generală-Cei Șaptezeci și președintele Zonei Centrală, Europa, a Bisericii, a vorbit despre natura noastră de copii ai lui Dumnezeu. „Mulți oameni cred că suntem copii ai lui Dumnezeu … Pentru sfinții din zilele din urmă, această învățătură nu este metaforică. Credem cu adevărat că noi, toți, suntem literalmente copiii lui Dumnezeu.” De asemenea, dânsul a remarcat că, „de fiecare dată când vorbim despre natura lui Dumnezeu, într-un fel vorbim, de asemenea, despre natura noastră”.

Centrul de conferințe din orașul Salt Lake a fost ocupat aproape la capacitate maximă, fără restricții de locuri impuse pentru Conferința Generală din luna octombrie a anului 2024, pentru prima dată de când conferința din luna aprilie a anului 2020 a fost transmisă digital dintr-o mică sală din Piața Templului din cauza pandemiei COVID-19.

Muzica pentru conferință a fost interpretată de mai multe coruri, inclusiv de renumitul Tabernacle Choir, cu cinci noi participanți din țări din întreaga Europă, inclusiv Austria, Germania, Franța și Spania.

În timpul sesiunii de încheiere a conferinței, președintele Russell M. Nelson a anunțat că renovările la istoricul Templu Salt Lake și la Piața Templului, care au început în urmă cu cinci ani, vor fi terminate până la sfârșitul anului 2026.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.