Comunicat de presă

Ziua RootsTech dedicată găsirii strămoșilor

„Aduceți-vă aminte” este tema RootsTech 2024, o conferință mondială transmisă online, cu durata de trei zile, dedicată celebrării familiei, care va avea loc în orașul Salt Lake, Utah, în perioada 29 februarie-2 martie.

RootsTech, găzduit în fiecare an de organizația internațională FamilySearch și susținut de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, este cel mai mare eveniment de istorie a familiei din lume. Acesta include un eveniment în persoană la Salt Palace Convention Center din orașul Salt Lake pentru a veni în completarea experienței oferite online.

RootsTech24_01.jpegDownload Photo

Se așteaptă ca milioane de persoane să participe online și în persoană, pentru discursuri importante care inspiră, clase instructive, tehnologii inovatoare și posibilitatea de a-i ajuta să-și aducă aminte de membrii familiei lor și să le sărbătorească viața, aventurile și amintirile.

„Este un comportament uman natural să ne amintim experiențele esențiale din viața noastră și de acele persoane care au avut o influență în viața noastră”, a spus Jen Allen, director de evenimente în cadrul FamilySearch. „RootsTech 2024 ne va ajuta să ne amintim persoane și experiențe, dar ne va ajuta, de asemenea, să ne gândim la cum ne dorim să fim ținuți minte în viitor.”

Jan-Friedrich Hadzik, un membru care locuiește în Germania, a spus: „Acum trei ani a fost prima dată când am participat online la o conferință RootsTech. A fost atât de ușor să mă conectez de acasă și incredibil să văd sute de pasionați de istoria familiei adunați laolaltă pentru a învăța, a râde și a socializa. Să vezi o scenă mare prezentând tehnologie modernă și celebrități vorbind despre poveștile lor de familie a fost fantastic. Este, într-adevăr, așa cum a spus președintele Nelson, o forță pentru pace și dragoste. Nu am ratat niciun eveniment RootsTech de atunci”.

Ziua găsirii strămoșilor

Ziua găsirii strămoșilor este un eveniment de o zi conceput special pentru sfinții din zilele din urmă în ultima zi a RootsTech, 2 martie, între orele 9:00 și 15:00 (ora standard în zona de munte). Acesta include o prezentare video transmisă pentru prima dată a președintelui M. Russell Ballard, președintele Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, care a fost înregistrată înainte de decesul său. În prezentarea video, președintele Ballard povestește despre căsnicia sa și despre momentele de descoperire a familiei sale. Puteți viziona prezentarea video online pe RootsTech.org, FamilySearch pe YouTube, Gospel Stream, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org și în Biblioteca Evangheliei la 20:30 (GMT) și 21:30 (CET).

Opțiuni privind limbile și vizionarea

Conținutul RootsTech și Ziua găsirii strămoșilor va fi disponibil în engleză, spaniolă, portugheză, franceză, italiană, germană, japoneză, coreeană, cantoneză, mandarină, cambodgiană, olandeză, fijiană, maghiară, indoneziană, mongolă, norvegiană, samoană, tailandeză, tongană, vietnameză și tagalog. Ziua găsirii strămoșilor va fi disponibilă și în limba rusă.

Pe lângă RootsTech.org, puteți transmite sesiunile pe canalul de YouTube al Bisericii și aplicația Gospel Stream în engleză, spaniolă, portugheză și franceză (descărcați aplicația pe Apple Mobile, Apple TV, Google Play, Google TV, Roku și Amazon Fire Devices).

Cum să vă înscrieți

Înscrierea pentru cele trei zile ale RootsTech este deschisă acum pe RootsTech.org. Programul claselor este disponibil online.

Evenimentul online gratuit cuprinde cele de mai jos.

  • Peste 200 de sesiuni de clase și cursuri la cerere, în peste 20 de limbi.
  • Prezentări pe scena principală și vorbitori principali.
  • Asistență prin chat și îndrumare online privind cercetarea.
  • Conectare cu veri folosind Rude la RootsTech și mesaje.
  • Sală cu expoziții online.

Vorbitori principali

Printre vorbitorii principali se numără comediantul Henry Cho; Lynne M. Jackson, descendentă a lui Dred și Harriet Scott; și Nancy Borowick, fotograf de renume mondial din cadrul Sony Artisan.

Pentru mai multe informații despre RootsTech 2024, inclusiv vorbitorii principali, accesați RootsTech.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.