Sitestest01.jpg
Comunicat de presă

Responsabilitatea și dreptul de proprietate asupra unor locuri sacre și documente istorice transferate Bisericii lui Isus Hristos

Achizițiile includ Templul Kirtland, clădiri istorice din Nauvoo și manuscrise ale traducerii Bibliei de către Joseph Smith

O declarație comună din partea Comunității lui Hristos și a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a fost publicată marți, 5 martie 2024. Un articol intitulat Frequently Asked Questions and Appendix (Întrebări adresate frecvent și Anexă) a fost publicat în limba engleză.

Astăzi, marți, 5 martie 2024, responsabilitatea și dreptul de proprietate pentru Templul Kirtland, câteva clădiri istorice din Nauvoo și diferite manuscrise și artefacte au fost transferate oficial de la Comunitatea lui Hristos la Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă pentru o sumă asupra căreia s-a convenit. Împreună, împărtășim interes și pioșenie față de aceste locuri și obiecte istorice și ne luăm angajamentul să le păstrăm pentru generațiile viitoare.

Discuțiile care au dus la această înțelegere importantă au început în luna iunie a anului 2021. „Acest schimb de bunuri este important pentru biserica noastră”, a spus Stephen M. Veazey, președintele Comunității lui Hristos. „Prin finanțarea posibilă datorită creșterii veniturilor, Comunitatea lui Hristos va avea o capacitate mai mare de a realiza prioritățile misiunii noastre în întreaga lume, inclusiv de a continua să îndeplinească scopurile desemnate de Divinitate pentru templul nostru din Independence, Missouri.”

„Suntem profund onorați să ne asumăm administrarea acestor locuri, documente și artefacte sacre”, a spus Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. „Mulțumim prietenilor noștri din Comunitatea lui Hristos pentru marea lor grijă și cooperarea în păstrarea acestor comori istorice până acum. Ne luăm angajamentul să facem la fel.”

Templul Kirtland va rămâne o clădire istorică. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă plănuiește să-l redeschidă în data de 25 martie 2024, pentru vizite publice fără costuri. De asemenea, în Nauvoo, gospodăria familiei Smith, clădirea Mansion House și Magazinul din cărămidă roșie se vor redeschide în data de 25 martie 2024, pentru vizite publice fără costuri tot timpul anului. Mai multe detalii despre tranzacție, bunuri și alte obiecte incluse în înțelegere vor fi oferite în curând.

Transferul istoric subliniază efortul nostru îndelungat de a conserva moștenirea noastră religioasă și culturală și a încuraja ocaziile corespunzătoare de creștere și slujire în întreaga lume.

Comunitatea lui Hristos este o comunitate religioasă internațională dedicată încurajării legăturilor autentice unii cu alții și cu Dumnezeu. Aceasta se străduiește să restaureze pacea lui Hristos pe pământ și contestă sistemele nedrepte care diminuează valoarea umană. Comunitatea lui Hristos susține valoarea intrinsecă a fiecărei persoane și asigură un loc în care persoanele să facă parte, în care să se simtă iubite și prețuite, să progreseze spiritual și să descopere un scop care poate schimba vieți și comunități.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, o religie răspândită în lumea întreagă, ne învață că Tatăl nostru din Cer și Fiul Său Isus Hristos au chemat din nou, în zilele noastre, un profet în viață și au restaurat autoritatea preoției și legăminte pentru a binecuvânta familiile și persoanele cu bucurie. Membrii caută să trăiască potrivit Evangheliei lui Isus Hristos și să o împărtășească, să se îngrijească de cei aflați la nevoie și să unească familiile pentru eternitate. Ei prețuiesc Cartea lui Mormon și Biblia considerându-le scripturi sfinte.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.