Comunicat de presă

Conducătorii Bisericii încurajează membrii să facă legăminte și să-și aprofundeze relația cu Isus Hristos

Au fost anunțate 15 temple noi, unul dintre ele în Edinburgh, Scoția

Să petrecem mai mult timp în templu și să fim mai credincioși legămintelor făcute cu Dumnezeu a fost invitația oferită membrilor Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din întreaga lume în cadrul Conferinței Generale a Bisericii din luna aprilie a anului 2024, desfășurată în Centrul de conferințe din orașul Salt Lake. Russell M. Nelson, președintele Bisericii, a spus că „nimic nu vă va ajuta mai mult să vă țineți strâns de bara de fier decât preaslăvirea în templu cu regularitatea pe care v-o permit circumstanțele dumneavoastră”.

Conferința generală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă are loc la fiecare șase luni. Conducătorii mondiali ai Bisericii se adresează membrilor și prietenilor din întreaga lume. Cele cinci sesiuni ale conferinței desfășurate pe 6-7 aprilie 2024 au fost transmise în direct în 70 de limbi. Alte înregistrări în 30 de limbi vor fi disponibile după câteva zile. 

Planul lui Dumnezeu este menit să îi aducă pe toți acasă, a spus vârstnicul Patrick Kearon din Anglia. Vârstnicul Kearon este cel mai nou membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli. Planul lui Dumnezeu este menit să-i aducă pe fiecare dintre copiii Săi acasă, nu să-i țină afară, a declarat dânsul.

Sora J. Anette Dennis, o conducătoare din cadrul organizației femeilor, a vorbit despre faptul de a face legăminte cu Dumnezeu. Dânsa a adus aminte membrilor că avem privilegiul și binecuvântarea de a fi invitați într-o relație de legământ cu Dumnezeu, în care viața noastră poate deveni un simbol al acelui legământ. Dânsa a continuat spunând că legămintele creează genul de relație care Îi permite lui Dumnezeu să ne modeleze și să ne schimbe de-a lungul timpului și să ne înalțe pentru a deveni mai asemănători lui Isus Hristos.

Vârstnicul Massimo De Feo, autoritate generală-Cei Șaptezeci și președinte al Zonei Centrală, Europa, a folosit o povestire din Noul Testament despre un bărbat orb pentru a ne învăța trei principii care să ne ajute să ne păstrăm o viziune spirituală clară. Primul este să ne concentrăm asupra lui Isus Hristos și să rămânem fideli față de ceea ce știm că este adevărat. Al doilea este acela conform căruia „lăsăm în urmă omul firesc, ne pocăim și  începem o viață nouă în Hristos”. Al treilea principiu este să auzim glasul Domnului și să-I permitem să ne îndrume.

Vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, ne-a învățat pașii către găsirea unei bucurii mai mari prin Isus Hristos – bucuria fiind chiar scopul planului lui Dumnezeu pentru copiii Săi.  Apostolul de origine germană a spus: „Dacă simțiți că ar putea exista mai multă bucurie de acest fel în viața dumneavoastră, vă invit să porniți în călătoria în care Îl urmați pe Isus Hristos și pășiți pe calea Sa”.

Vârstnicul Jack N. Gerard, al doilea consilier în Președinția Zonei Centrală, Europa, a ales subiectul integrității. Dânsul a spus: „Exercitarea integrității în alegerile noastre este o exprimare exterioară a unui angajament lăuntric de a-L urma pe Salvatorul Isus Hristos”.

Vârstnicul Jeffrey R. Holland, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, le-a amintit tuturor că „Dumnezeu aude fiecare rugăciune pe care o oferim și răspunde la fiecare dintre ele potrivit căii pe care El a trasat-o pentru desăvârșirea noastră”. Vârstnicul Holland a afirmat apoi că, „numai Dumnezeu cunoaște motivele pentru care rugăciunile primesc alte răspunsuri decât cele pe care le sperăm – dar promit că ele sunt auzite și primesc răspuns potrivit dragostei Sale neclintite și orarului cosmic”.

Sora Susan H. Porter, o conducătoare în programul pentru copii al Bisericii, i-a invitat pe toți să se roage să-L cunoască pe Dumnezeu, să crească personal și să arate dragostea lui Dumnezeu altora.

În timpul conferinței, membrii Bisericii au susținut, de asemenea, schimbări în cadrul conducerii. A fost chemată o nouă Președinție generală a Școlii de duminica. Opt autorități generale-Cei Șaptezeci au fost eliberate și li s-a acordat titlul de autoritate emerită. Unsprezece noi autorități ale zonei-Cei Șaptezeci au fost chemate în toată lumea, trei dintre aceștia vor începe să slujească în Zona Centrală, Europa, a Bisericii, începând cu data de 1 august 2024.

Cei Șaptezeci din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă slujesc în calitate de „martori speciali” și îi ajută pe Cei Doisprezece Apostoli „pentru a clădi Biserica şi a avea grijă de toate treburile acesteia”.

În cadrul ultimei sesiuni a Conferinței Generale din aprilie 2024, președintele Russell M. Nelson a anunțat planurile pentru construirea altor 15 temple:

  • Uturoa, Polinezia Franceză
  • Chihuahua, Mexic
  • Florianópolis, Brazilia
  • Rosario, Argentina
  • Edinburgh, Scoția
  • Zona Sud, Brisbane, Australia
  • Victoria, Columbia Britanică
  • Yuma, Arizona
  • Zona Sud, Houston, Texas
  • Des Moines, Iowa
  • Cincinnati, Ohio
  • Honolulu, Hawaii
  • West Jordan, Utah
  • Lehi, Utah
  • Maracaibo, Venezuela

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.