Comunicat de presă

Vorbitorii de la conferința mondială pun accentul pe speranța în Hristos

Ucenicii lui Hristos sunt chemați să caute speranța în Salvator și să aducă lumină în lume. Aceasta a devenit o temă generală în timpul conferinței generale mondiale a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, desfășurată în data de 2-3 octombrie 2021. Credincioși din Europa au contribuit la sesiunile conferinței.

Când temelia spirituală a unei persoane este temeinic clădită pe Salvator, „nu trebuie să vă temeți”, a spus președintele Russell M. Nelson în timpul sesiunii de duminică dimineață. Chirurgul pensionat slujește în calitate de președinte al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din luna ianuarie a anului 2018. Conferințele generale au loc de două ori pe an.

Vârstnicul Erich W. Kopischke este membru al structurii de conducere a Bisericii din Europa, format din trei persoane, președinția zonei. Cuvântarea dânsului din cadrul conferinței a fost înregistrată anterior în Germania. Dânsul a împărtășit despre greutățile familiei sale legate de bolile mintale și a oferit încurajări celor care au experiențe asemănătoare.

„Cei care sunteți afectați personal de o boală psihică, țineți-vă strâns de legămintele dumneavoastră, chiar dacă poate nu puteți simți acum dragostea lui Dumnezeu. Faceți tot ce vă stă în putere și, apoi, «[stați] neclintiți… pentru a vedea salvarea lui Dumnezeu și brațul Său dezvăluit»”, a spus dânsul.

„Eforturile noastre individuale [de a ne îngriji de cei aflați la nevoie] nu necesită neapărat bani sau locuri îndepărtate; ele necesită însă călăuzirea Spiritului Sfânt și o inimă dornică”, a explicat sora Sharon Eubank.

Prima consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare a împărtășit două exemple despre modul în care Biserica a oferit ajutor celor aflați la nevoie în Germania. În Ahrweiler, voluntari misionari au curățat noroiul și au ajutat la curățenie în urma inundațiilor devastatoare. Membri ai uneia dintre congregațiile Bisericii din Ramstein s-au adunat pentru a coase haine musulmane tradiționale pentru femeile afgane. Voalurile refugiatelor fuseseră rupte în frenezia de la aeroportul din Kabul.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, conferința generală s-a desfășurat în auditoriumul Centrului de conferințe din orașul Salt Lake, în statul american Utah, chiar dacă acesta a fost aproape gol. Vorbitorii, conducătorii și familiile acestora au fost invitați să participe în persoană. Sesiunile conferinței au fost disponibile în întreaga lume prin intermediul televiziunii, al radioului și al transmisiunii în direct pe Internet.

Ocupându-și locul tradițional în auditorium, numărul membrilor corului The Tabernacle Choir at Temple Square a fost înjumătățit, permițând membrilor acestuia să stea la distanță, la fel ca ceilalți participanți. Sonja Poulter a dirijat un cor mixt format din studenți de la Universitatea Brigham Young, care a asigurat muzica în cadrul sesiunii de sâmbătă seară. Născută în Germania, ea este cadru didactic adjunct în cadrul Diviziei privind dirijarea corurilor și ansamblurilor a universității.

La încheierea conferinței, președintele Russell M. Nelson a anunțat planuri de construire a 13 temple noi în întreaga lume.

Șase autorități generale-Cei Șaptezeci au fost eliberate și li s-a acordat titlul de autoritate emerită: vârstnicul J. Devn Cornish, vârstnicul Timothy J. Dyches, vârstnicul David F. Evans, vârstnicul Robert C. Gay, vârstnicul James B. Martino și vârstnicul Terence M. Vinson. Președintele Henry B. Eyring a menționat, de asemenea, chemarea a două autorități ale zonei-Cei Șaptezeci și eliberarea altor două.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.