Comunicat de presă

La Forumul interconfesional al G20, vârstnicul Bednar reflectă asupra rolului religiei în timpul crizei COVID-19

Apostol vorbește în cadrul adunării virtuale, găzduită de Arabia Saudită, despre posibilitățile importante de parteneriat dintre instituțiile seculare și cele sacre

Vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a spus, miercuri, 14 octombrie 2020, că etichetarea religiei, de către unele guverne, ca fiind o activitate neesențială, a plasat o nefericită piatră de poticnire pe cărarea către recuperare în timpul pandemiei COVID-19. 

bednarg20_1.jpg
Miercuri, 14 octombrie 2020, vârstnicul David A. Bednar le-a vorbit, dintr-un studio din Clădirea birourilor Bisericii, participanților la Forumul interconfesional al G20. Forumul digital din anul 2020 a fost găzduit de Regatul Arabiei Saudite. 2020 Intellectual Reserve, Inc. Toate drepturile rezervate. 2020 Intellectual Reserve, Inc. Všechna práva vyhrazena.
   Pentru a fi sigure, a spus apostolul, activitățile religioase trebuie limitate cu grijă, atunci când este necesar. Siguranța persoanelor este întotdeauna o preocupare de bază. Dar, a spus dânsul unui auditoriu mondial format din peste 500 de conducători religioși și politici care s-au adunat virtual pentru cel de-al șaptelea Forum interconfesional al Grupului celor 20 (G20), „modul în care oficialii seculari înțeleg religia și oamenii religioși influențează profund modul în care aceștia tratează instituțiile religioase și credincioșii în timp de criză. Cu cât înțelegerea este mai profundă și mai plină de respect, cu atât mai legitime și eficiente vor fi reacțiile în domeniul legislației publice”.

Citește întreaga cuvântare a vârstnicului Bednar din cadrul Forumului interconfesional al G20 din anul 2020

Acesta este un mesaj cheie pentru Forumul interconfesional al G20, deoarece organizația caută soluții la probleme mondiale prin colaborarea cu o varietate largă de conducători religioși și politici. Recomandări din cadrul acestei adunări, care s-a desfășurat pe durata a cinci zile, vor fi prezentate în luna noiembrie celor din G20, grup prezidat în acest an de Regatul Arabiei Saudite. G20 aduce laolaltă conducătorii celor mai importante economii ale lumii. Este forumul principal pentru cooperare economică internațională.

Ce trebuie, deci, să înțeleagă oficialii guvernamentali în legătură cu rolul religiei – atât în societate, cât și în viața fiecărui credincios? Comunitățile religioase ajută miliarde de oameni să găsească sens și scop, a spus vârstnicul Bednar. Ele transmit „adevăruri morale și sociale generației următoare”. Acestea, a adăugat dânsul, sunt funcții vitale.

„Respectarea demnității oamenilor religioși aduce beneficii importante. Dar aceste importante ocazii și beneficii sunt posibile doar dacă oficialii admit faptul că, pentru credincioși și pentru comunitățile lor religioase, religia este esențială pentru identitatea și însăși ființa lor!” – vârstnicul Bednar

Acesta este motivul, a punctat vârstnicul Bednar, pentru care libertatea religioasă este recunoscută în legea internațională ca fiind un drept „inderogabil” [vedeți, de exemplu, Articolul 18 din Declarația Universală a Drepturilor Omului și acest capitol din United States Commission on International Religious Freedom (Comisia Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă Internațională)]. „Inderogabil” însemnă că religia este o libertate inviolabilă, chiar și în situații de urgență.

O înțelegere corespunzătoare a grupurilor religioase și respectul față de acestea pot genera beneficii importante pentru întreaga comunitate, a spus vârstnicul Bednar. Această abordare poate încuraja încrederea și accesa vastele resurse pe care le au masele religioase, inclusiv capitalul social.

„Mulți conducători religioși și-au îndemnat deja membrii să facă sacrificii mari din dragoste profundă și respect profund față de siguranța altora”, a spus vârstnicul Bednar în sesiunea plenară în cadrul căreia au vorbit și reprezentanți ai credințelor catolice, iudaice și musulmane. „Recunoașterea și respectarea acelor sacrificii și căutarea unei cooperări și toleranțe mai mari este calea de urmat.”

Mai multe exemple de ajutor religios rodnic din timpul pandemiei, despre care vârstnicul Bednar nu a vorbit, sunt demne de menționat. Printre acestea se numără: sfinți din zilele din urmă ajutând la fabricarea a 5 milioane de măști de protecție pentru lucrătorii din prima linie din domeniul medical din Utah; Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă ajutând la finanțarea distribuirii la nivel mondial a proviziilor extrem de necesare din cadrul Programului Alimentar Mondial în perioada pandemiei; și multe alte exemple de sfinți din zilele de urmă aducând alinare comunităților locale în timpul pandemiei în Finlanda, Hong Kong, Filipine și în alte locuri.

Grupurile religioase pot, de asemenea, ajuta la combaterea dezinformării, a spus vârstnicul Bednar, prin demonstrarea falsității zvonurilor, liniștirea temerilor și facilitarea împărtășirii informațiilor corecte.

bednarg20_2.jpg
Vârstnicul David A. Bednar ascultând alți vorbitori în timpul sesiunii plenare de miercuri, 14 octombrie 2020, a Forumului interconfesional al G20. Apostolul a participat dintr-un studio din Clădirea birourilor Bisericii. Forumul digital din anul 2020 este găzduit de Regatul Arabiei Saudite. 2020 Intellectual Reserve, Inc. Toate drepturile rezervate.2020 Intellectual Reserve, Inc. Všechna práva vyhrazena.
    „Respectarea demnității oamenilor religioși aduce beneficii importante”, a spus dânsul. „Dar aceste importante ocazii și beneficii sunt posibile doar dacă oficialii admit faptul că, pentru credincioși și pentru comunitățile lor religioase, religia este esențială pentru identitatea și însăși ființa lor!”

„Speranța mea și rugăciunea mea”, a încheiat dânsul, „[sunt] ca oficialii guvernamentali și conducătorii religioși să poată reacționa colectiv la problema COVID-19, în moduri care să protejeze și sănătatea fizică și sănătatea spirituală”.

Vârstnicul Bednar este al treilea apostol și al patrulea conducător al Bisericii care participă la Forumul interconfesional al G20. Vârstnicul D. Todd Christofferson și sora Sharon Eubank (cea din urmă din partea organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă) au vorbit la evenimentul din 2018, găzduit de Argentina. Și vârstnicul Gerrit W. Gong i s-a alăturat surorii Eubank la adunarea din 2019, găzduită de Japonia.

Întreaga cuvântare: Understanding Religion as Essential – Reflections on the COVID-19 Crisis and the Place of Religion (Înțelegerea religiei este esențială – Reflecții asupra crizei COVID-19 și asupra locului ocupat de religie)

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.