Comunicat de presă

Un nou cântec inspirat îi invită pe toți să urmeze îndemnul „Ascultă-L”

Dumnezeu, încă, vorbește cu noi, astăzi. Acest mesaj transmis printr-un nou cântec al compozitorului german Daniel Kopischke reflectă celebrarea unei manifestări cerești care a durat un an, păstrată sacră de membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Videoclipul muzical al cântecului „Ascultă-L” tocmai a fost publicat pe rețelele de socializare.

          

Într-o dimineață de primăvară, în anul 1820, Joseph Smith a căutat serenitatea unei dumbrăvi  în apropierea casei părinților săi pentru a-și revărsa sufletul în rugăciune. Răspunsul lui Dumnezeu adresat băiatului de la fermă a fost „Ascultă-L” – să-L asculte și să-L urmeze pe Isus Hristos. Cuvintele noului cântec inspirat sunt citate direct din relatarea lui Joseph Smith.

           

„Pentru mine, este uimitor cum cuvintele unui adolescent de acum 200 de ani sunt încă atât de relevante și aplicabile astăzi”, a spus Kopischke. „Ele pot deveni rugăciunea noastră personală pentru a ne simți conectați cu El atât în vremuri bune, cât și în vremuri rele.” Cântecul a fost publicat după 215 ani de la nașterea lui Joseph Smith.

Kopischke are o diplomă de profesor de educație specială și, de câteva luni, are un nou loc de muncă în calitate de specialist în comunicare pentru Biserica sa. Muzica a fost pasiunea sa cea mai mare parte a vieții sale.

De fapt, el a compus cântecul „Ascultă-L” în timp ce slujea ca misionar în Statele Unite.

         

„Am dorit să aduc în lume mesajul că Dumnezeu încă ne vorbește astăzi atât personal, cât și prin profeții în viață”, a spus el. „M-am așezat la pian și muzica mi-a venit imediat în minte.”

Acum, căsătorit și tatăl a trei copii, Kopischke și-a adus aminte din nou de această experiență când, în cadrul unei conferințe internaționale, președintele Bisericii, Russell  M. Nelson, a îndemnat auditoriul să se gândească la modalități de a urma îndemnul „[Ascultă-L]”. Din când în când, interpreta melodia familiei sale. După un timp, copiii săi au început să cânte împreună.

Când un prieten și coleg a ascultat cântecul, el i-a sugerat să-l facă accesibil unui public mai larg. Kopischke a înregistrat melodia la el acasă și, ulterior, a fost invitat să-o interpreteze vocal la studioul de înregistrări al clădirii administrației din Europa a Bisericii, situată în Frankfurt pe Main.

       

„A fost o experiență distractivă și am cântat într-un studio pentru prima dată;  mă bucur că acest proiect a putut fi îndeplinit în aceste vremuri incerte”, a spus el. „Sper ca toți cei care aud cântecul și vizionează videoclipul să poată simți că Tatăl nostru Ceresc și Fiul Său, Isus Hristos, într-adevăr, ne cunosc, ne iubesc și ne îndrumă.”

„Ascultă-L!” poate fi vizionat pe YouTube, Facebook și Instagram.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.