Comunicat de presă

Tururile virtuale permit observarea îndeaproape a locurilor istorice ale Bisericii

Cea mai veche capelă existentă a Bisericii. Orașul în care a fost publicată prima ediție a Cărții lui Mormon în altă limbă în afară de limba engleză. Casa în care a crescut arhitectul spiritual al Universității Brigham Young. Multe locuri importante din istoria Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă se află în Europa. Cele aflate de cealaltă parte a Oceanului Atlantic sunt considerate de mulți credincioși europeni ca fiind prea îndepărtate pentru ca ei să le vadă. Până acum.

A view of the bedroom in Carthage Jail where Joseph and Hyrum Smith were martyred
O priveliște a încăperii din închisoarea Carthage, unde Joseph și Hyrum Smith au fost martirizați.2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
                   

Ca urmare a pandemiei de COVID-19, nu s-a mai permis ca, în locurile istorice ale Bisericii, să se facă vizite până la noi anunțuri. Unele au început să ofere tururi virtuale – fără plată.

De-a lungul ultimelor câteva luni, surorile care slujesc în Hanau, Germania, s-au înscris pentru a participa la trei astfel de tururi. Recent, membri și prieteni ai congregației au făcut vizite virtuale la casa lui Sarah și Hiram Kimball din istoricul Nauvoo și la Centrul pentru vizitatori al Templului Laie, Hawaii.

A view of the bedroom in Carthage Jail where Joseph and Hyrum Smith were martyred
Misionari slujesc în calitate de ghizi ai tururilor virtuale.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
               

„Am fost surprinsă”, a spus Katrin Zarse după primul tur online, în care grupului i s-a prezentat Piața Templului din orașul Salt Lake. „Mă așteptam la un tur în jurul Pieței Templului, în care să ni se ofere câteva informații despre contextul istoric, dar, în schimb, a existat un schimb comun de experiențe spirituale și înălțătoare. Am fost impresionată și încurajată de tur în loc să fiu doar informată și să mi se ofere câteva imagini impresionante.”

„A fost foarte plăcut să vedem că ne putem bucura de slujirea misionarilor noștri în pofida distanței și a faptului că nu ne cunoșteam”, a adăugat Zarse. Tururile virtuale ale Pieței Templului, prezentate de misionari, pot fi solicitate prin e-mail la tsguestservices@gmail.com.

„Aceste locuri ne pot ajuta să ne deschidem ochii către frumusețea principiilor salvării și să ne motiveze să le urmăm cu toată inima noastră”, a scris Jenny Lund, directoarea Diviziei Locuri Istorice din Departamentul de Istorie a Bisericii.

Turla albă din partea de sus a Sălii de adunări din Piața Templului.
Turla albă din partea de sus a Sălii de adunări din Piața Templului.2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
            

„Cei care studiază revelația din zilele noastre descoperă adesea că evenimentele din istoria Bisericii au mai mult sens când se face o legătură între locurile și situațiile în care s-au întâmplat”, a explicat ea. „O referire neclară la biroul lui Joseph Smith din mansarda Templului Kirtland devine, deodată, clară când locul este înfățișat. Este ușor să ți-i imaginezi pe Joseph sau scribii săi lucrând acolo.”

Tot ce este necesar pentru a participa la un tur virtual sunt un telefon inteligent sau un calculator și o conexiune stabilă la Internet. Cei mai mulți dintre ghizi vorbesc doar limba engleză și unii au, de asemenea, deprinderi privind limbile spaniolă, portugheză sau mandarină.

photo3.jpeg
Turla albă din partea de sus a Sălii de adunări din Piața Templului.© 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  

Pe lângă cele numite anterior, alte locuri istorice pentru care se oferă tururi virtuale sunt locul nașterii lui Joseph Smith, Dumbrava Sacră, în care Joseph Smith a avut Prima Viziune în anul 1820, locul publicării Cărții lui Mormon, locul în care a fost restaurată preoția, istoricul Kirtland, Centrul pentru vizitatori Independence, închisoarea Liberty, Tabernacolul St. George, Centrul batalionului mormon din San Diego și Centrul drumului mormon de la Winter Quarter.

   

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.