Comunicat de presă

Toți sunt egali în fața lui Dumnezeu

Abandonați atitudinea și acțiunile care aduc prejudicii vreunui grup sau vreunei persoane

În atmosfera spirituală tăcută a Bisericii Doamnei Noastre (Church of Our Lady) din Copenhaga, statuia Christus a lui Thorvaldsen este o imagine care inspiră. Frumos luminată și părând a fi scufundată într-o lumină aurie, se înalță impunătoare în acest spațiu în care domnește liniștea din capitala Danemarcei.

Christus-al-lui-Thorvaldsen-se-inalta-impunator-in-Biserica-Doamnei-Noastre-din-Copenhaga.
Christus al lui Thorvaldsen se înalță impunător în Biserica Doamnei Noastre din Copenhaga.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
       

Această reprezentare a lui Isus Hristos înviat are un înțeles profund pentru creștinii din întreaga lume, inclusiv pentru membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, în centrul credinței cărora se află Salvatorul și învățăturile Sale. O reproducere a statuii originale Christus se înalță în Centrul pentru vizitatori al Bisericii din Roma și alte reproduceri se află în spații aparținând sfinților din zilele din urmă din întreaga lume.

Statuia Domnului Înviat are brațele întinse, invitând toți bărbații, femeile și copiii să vină la El. Invitația este adresată întregii omeniri indiferent de crez, rasă sau pregătire.

Membri-ai-congregatiei-din-Paris-a-Bisericii-lui-Isus-Hristos-a-Sfintilor-din-Zilele-din-Urma.
Membri ai congregației din Paris a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
      

Cartea lui Mormon declară că un Dumnezeu iubitor „nu respinge pe nimeni dintre cei care vin la El, negri și albi, sclavi și liberi, bărbați și femei” și subliniază că „toți sunt egali în fața lui Dumnezeu” (2 Nef 26:33).

Modificări recente aduse Manualului general al Bisericii, publicat în întreaga lume pentru conducători și membri, reflectă învățăturile acestei credințe despre cinstirea demnității fiecărui suflet. „A aduce prejudicii cuiva nu este în concordanță cu cuvântul revelat al lui Dumnezeu”, se spune în publicație. „A fi plăcut sau neplăcut în ochii lui Dumnezeu depinde de devotamentul față de El și poruncile Sale, nu de culoarea pielii unei persoane sau de alte atribute.”

Publicația Bisericii „face apel la toți oamenii să abandoneze atitudinea și faptele care aduc prejudicii vreunui grup sau vreunei persoane”. Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă condamnă „prejudicierea pe baza rasei, etniei, naționalității, apartenenței tribale, sexului, vârstei, dizabilității, statutului socio-economic, crezului religios sau necredinței și orientării sexuală”.

Atributele dragoste și toleranță ne vor binecuvânta viața pe calea creșterii personale în Evanghelie – în pofida încercărilor individuale de-a lungul căii – și îi vor întări pe alții.

Flagelul rasismului este aproape de casele noastre.  Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în adunarea Parlamentului European: „Trebuie să vorbim despre rasism. Și trebuie să acționăm. Este întotdeauna posibil să schimbi direcția dacă există voința de a face acest lucru. Mă bucur că trăiesc într-o societate care condamnă rasismul”.

Atributele-dragostei,-asa-cum-au-fost-propovaduite-de-Salvator,-ne-vor-binecuvanta-viata-pe-calea-cresterii-personale-in-Evanghelie.
Atributele dragostei, așa cum au fost propovăduite de Salvator, ne vor binecuvânta viața pe calea creșterii personale în Evanghelie.© 2021 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
  

Ca credință, noi știm ce înseamnă să fii minoritate oprimată. De exemplu, de multe ori în secolul al XIX-lea, sfinții din zilele din urmă au fost violent persecutați în Statele Unite.

Astăzi, brațul umanitar al Bisericii, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, acționează prin voluntarii din Europa și întreaga lume pentru a apăra respectul față de toți oamenii, în țară și peste hotare.

Vorbind la Geneva, în cadrul celui de Al doilea sumit la nivel mondial despre religie, pace și securitate al ONU, sora Sharon Eubank, președintă a Carității Sfinților din Zilele din Urmă, a afirmat: „Minoritățile, refugiații și emigranții au în comun un lucru: demnitatea lor este amenințată. Diversitatea lor și dimensiunea nevoilor lor îi fac vulnerabili”. Dânsa a subliniat faptul că este necesar ca noi să întindem mâna prieteniei. „Când întinzi mâna acestei «diversități» vezi cum demnitatea prinde viață și îți amintești ce trebuie să însemne democrație și ce poate să însemne dezvoltare.”

Fostul mare rabin, lordul Jonathan Sacks, a subliniat că prețuirea tuturor ființelor umane reflectă, cu adevărat, voința Divinității: „Dumnezeu, Creatorul tuturor, a dat chipul Său omului. . . înainte și independent de diversele noastre culturi și civilizații, conferind astfel vieții omenești demnitate și sfințenie care transcend deosebirile dintre noi”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.