Comunicat de presă

Templul Praia, Capul Verde, a fost dedicat

Primul templu din țara insulară este al 173-lea templu în funcțiune al Bisericii

Duminică, 19 iunie 2022, vârstnicul Neil L. Andersen, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a dedicat Templul Praia, Capul Verde. Templul din capitala Praia, situat pe insula Santiago, este primul templu din țară și al 173-lea din lume.

Înainte de dedicare, vârstnicul Andersen a condus ceremonia simbolică a pietrei din capul unghiului care semnifică finalizarea construcției și că noul templu este gata pentru dedicare. În spatele pietrei din capul unghiului se află documente istorice, artifacte și mărturii ale membrilor Bisericii din Capul Verde.

Alături de vârstnicul Andersen, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, s-au aflat vârstnicul Rubén V. Alliaud, al doilea consilier în Președinția Zonei Centrale, Europa, vârstnicul Kevin R. Duncan, director executiv al Departamentului Temple și vârstnicul Roseveltt de Pina Teixeira, autoritate a zonei-Cei Șaptezeci. Dânșii au fost însoțiți de soțiile dânșilor.

Planurile de construire a Templului Praia au fost anunțate de președintele Russell M. Nelson în data de 7 octombrie 2018. Ceremonia prilejuită de primele săpături a avut loc în data de 4 mai 2019.

Exteriorul templului are o culoare în tonuri calde, cu câteva detalii ornamentale din piatră de var din Portugalia. Este o clădire discretă, cu linii simple, în armonie cu majoritatea clădirilor religioase tradiționale din Capul Verde.

Sâmbătă, 18 iunie 2018, înainte de dedicare, tineri din Biserică s-au adunat pentru a participa la o adunare de devoțiune alături de conducători ai Bisericii, desfășurată în casa de întruniri din vecinătatea templului.

În timpul desfășurării casei deschise care a durat trei săptămâni, peste zece mii de persoane au vizitat și au făcut un tur al templului, inclusiv conducători religioși, conducători ai comunității și rezidenți care locuiesc în apropierea templului, precum și membri ai Bisericii. Printre demnitarii care au vizitat templul s-au numărat președintele Republicii Capul Verde, José Maria Neves, și primul ministru, Ulisses de Correia e Silva.

În prezent, în Capul Verde sunt peste 16.000 de membri ai Bisericii în 41 de congregații, mulți dintre ei făcând parte din a doua și a treia generație de sfinți din zilele din urmă. Primii misionari care au intrat în Capul Verde au sosit în anul 1989.

Templele sfinților din zilele din urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capelele în care membrii se adună pentru adunările de preaslăvire de duminica. Templele sunt considerate „case ale Domnului” în care învățăturile lui Hristos sunt reafirmate prin căsătorie, botez și alte rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În interior, membrii învață mai multe despre scopul vieții și fac legăminte de a sluji lui Isus Hristos și semenilor lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.