Comunicat de presă

Sora Eubank vorbește, în cadrul Forumului interconfesional al G20, despre rolul credinței în timpul dezastrelor

Organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă a oferit cel mai mare ajutor al ei de până acum ca reacție la criza alimentară

Organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă (CSZU) a oferit cel mai mare ajutor ale ei din istoria sa, de 35 de ani, ca reacție la COVID-19 și criza alimentară asociată”, a spus sora Sharon Eubank, președinta brațului umanitar al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă în timpul sesiunii plenare de încheiere a Forumului interconfesional al Grupului celor 20 (G20), găzduit de Regatul Arabiei Saudite.   

Până acum, în acest an, au fost desfășurate 895 de proiecte în 150 de țări. Statisticile au fost comunicate de președintele Bisericii, Russell M. Nelson, în cadrul Conferinței Generale din luna octombrie.

Din cauza pandemiei, sora Eubank, care este și prima consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare a Bisericii, a participat la sesiunea plenară de sâmbătă, 17 octombrie 2020, din casa dânsei din Utah.

Tema evenimentului virtual, desfășurat în ultima zi a forumului, a fost: „Angajamentul rețelelor de credință față de reducerea riscului dezastrelor”.

Sora Eubank a raportat că ultimele statistici din partea Națiunilor Unite indică faptul că 256 de milioane de oameni se confruntă acum cu o lipsă acută a siguranței alimentare, din cauza unei invazii mari de lăcuste de la sfârșitul anului trecut, declanșării rapide a recesiunii mondiale din cauza COVID-19 și măsurilor de siguranță publică luate pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Este aproape dublă față de anul trecut”, a afirmat dânsa. „Fără a fi prea alarmistă, dacă nu abordăm această criză într-un mod coordonat, se preconizează ca ea să crească și să devină una dintre cele mai mari crize ale foametei din istoria omenirii.”

Organizatorii evenimentului au spus că organizațiile religioase au ajutat la păstrarea demnității umane, au ridicat moralul și au clădit parteneriate cu autorități locale pentru a veni în sprijinul combaterii pandemiei.

„Aproape fără excepție, fiecare proiect se bazează pe relații de încredere cu guverne, comunități și alte credințe”, a spus sora Eubank în remarcile dânsei din timpul participării la o discuție la masa rotundă. „Aceste relații s-au dezvoltat de-a lungul unei perioade îndelungate.”

Sora Eubank a spus că, atunci când lanțul de aprovizionare a fost perturbat în timpul pandemiei, CSZU, precum și cetățeni locali, studenți de facultate și alții, au achiziționat lapte, cartofi și alte produse crude care ar fi fost aruncate de fermieri pentru că școlile și restaurantele nu cumpărau acele produse.

„CSZU a cumpărat tone de cartofi, pe care le-a trimis la bănci de alimente din toată țara”, a spus dânsa. „Surplusul de cartofi și lapte a fost deshidratat pentru a putea fi transportat în alte locuri. Rețeaua veche a fost creativă, noile parteneriate au fost rapide și lucrurile au funcționat.”

Sora Eubank a spus că fondurile donate de oamenii care au participat la un post mondial, anunțat în luna aprilie de președintele Nelson, „au facilitat producerea a sute de mii de porții de mâncare pentru oameni flămânzi”.

La final, dânsa a sugerat ca decidenții politici să-i includă pe conducătorii religioși în eforturile locale privind pregătirea pentru situații de urgență.

„Credința este la fel de esențială ca hrana”, a concluzionat dânsa.

Printre ceilalți participanți la forum s-au numărat: moderatorul Dr. Thoraya Ahmed Obaid, fost membru al Consiliului Shura în Regatul Arabiei Saudite și fost director executiv al Fondului ONU pentru populație (UNFPA); Dr. Amal Al Habdan, prorector pentru sprijin academic și servicii studenți la Universitatea Princess Nourah Bint Abdulrahman; Dr. Bandar M. H. Hajjar, președinte al Islamic Development Bank Group (Grupul Banca de Dezvoltare Islamică); Andrew Morley, președinte și director general al World Vision International; Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne, Casa Lorzilor, Regatul Unit; și Fadlullah Wilmot, managerul programelor regionale pentru Orientul Mijlociu și Africa al organizației Muslim Aid.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.