Comunicat de presă

Să ne dezvoltăm credința și să ne îngrijim de alții a fost îndemnul vorbitorilor din cadrul conferinței mondiale a Bisericii

Faptul de a-L urma pe Isus Hristos va aduce pace în vremuri grele. Și aduce cu sine responsabilitatea de a avea grijă de cei săraci și de pământ. Aceste mesaje au fost auzite de mii de credincioși adunați în orașul Salt Lake pentru conferința generală a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și au fost vizionate online de alte milioane de oameni din întreaga lume.

Conferințele generale ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă sunt desfășurate o dată la șase luni. Conducătorii mondiali ai Bisericii se adresează membrilor și prietenilor din întreaga lume. Cele cinci sesiuni ale conferinței desfășurate în perioada 1-2 octombrie 2022 au fost transmise în direct în 70 de limbi.

Russell M. Nelson, președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, i-a implorat pe cei din auditoriu său să găsească odihnă de la agitația, nesiguranța și suferința acestei lumi urmând exemplul lui Isus Hristos cu devotament ferm.

Faptul de a trăi în felul Său aduce bucurie și pace iar El i-a invitat pe alții la acel mod de a trăi cu blândețe, bunătate și dragoste, a reiterat J. Anette Dennis. Sora Dennis slujește în calitate de primă consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare, organizația femeilor din cadrul Bisericii.

Președintele Dallin H. Oaks, primul consilier în Prima Președinție, a spus: „[Lumina și Spiritul lui Isus Hristos îi] îndrumă pe toți în a-i ajuta pe cei săraci și necăjiți din întreaga lume. Dânsul a subliniat din nou misiunea Bisericii de a lucra cu alte organizații caritabile pentru a oferi ajutor umanitar la nivel mondial celor care suferă.

Printre cei care au vorbit în cadrul sesiunilor conferinței s-au numărat mai mulți conducători din Europa.          

Vârstnicul Dieter F. Uchtdorf, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, a prezentat un îndrumar nou pentru tinerii sfinți din zilele din urmă cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Noul îndrumar „Pentru întărirea tineretului:Îndrumar pentru a face alegeri” are la bază principiile Evangheliei, libertatea de a alege și inspirația. „Cel mai bun îndrumar pe care îl puteți avea pentru a face alegeri este Isus Hristos. Isus Hristos este tăria tinerilor”, ne-a învățat vârstnicul Uchtdorf, născut în Germania.

Grija față de pământ și de mediul nostru natural este o responsabilitate sacră încredințată omenirii de Dumnezeu, a declarat Gérald Caussé, episcopul care prezidează al Bisericii. Dânsul a recomandat să adoptăm un stil de viață personal și comportamente care respectă creațiile lui Dumnezeu. Episcopul Caussé este originar din Bordeaux.

În timpul sesiunii de sâmbătă după-amiază, vârstnicul Hans T. Boom, din Cei Șaptezeci, a rostit o rugăciune. Dânsul L-a implorat pe Dumnezeu să-i ajute pe credincioși să-și înțeleagă chemarea și rolul în lume. Vârstnicul Boom s-a născut în Amsterdam. În prezent, slujește în calitate de președinte al Zonei Nord, Europa, a Bisericii , cu sediul central în Londra.

În timpul conferinței, membrii Bisericii au susținut schimbări în cadrul conducerii.  Opt autorități generale-Cei Șaptezeci au fost eliberate și li s-a acordat titlul de autoritate emerită. Au fost chemați șase noi autorități ale zonei-Cei Șaptezeci, printre care Bernhard Cziesla din Jakobwüllesdorf, Germania, și Yves S. Weidmann din Burgdorf, Elveția.

Cei Șaptezeci din Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă slujesc în calitate de „martori speciali” și îi ajută pe Cei Doisprezece Apostoli la „clădirea și îngrijirea tuturor treburilor Bisericii” din zona geografică desemnată lor.

În timpul ultimei sesiuni a conferinței, președintele Russell M. Nelson a anunțat planurile de a construi alte 18 temple.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.