Comunicat de presă

Rămas bun familiei Hettinger

    

Slujirea surorii și a președintelui Hettinger (1 iulie 2017 - 1 iulie 2020)
Misiunea Ungaria - România           

Despărțirile nu sunt plăcute, dar în cazul surorii și președintelui Hettinger suntem cu toții fericiți, deoarece eliberarea lor din misiune i-a trimis direct în brațele nepoților. Așadar, desi suntem triști că au plecat acasă, în același timp, suntem bucuroși că acum se află alături de cei dragi lor. Domnul să-i aibă-n grija Sa, până ce iar ne-om revedea!

În rugăciunea de dedicare a pământului României, profetul nostru drag, Russell M. Nelson, a rostit cuvinte profunde și inspirate: „Invoc o binecuvântare asupra oamenilor acestui pământ ca ei să poată învăţa să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care Tu L-ai trimis.”

Tatăl Ceresc își amintește de această binecuvântare oferită țării noastre dragi de fiecare dată când cheamă președinți noi de misiune. La fel s-a întâmplat și în cazul surorii și președintelui Hettinger. Dumnezeu a chemat acest cuplu minunat să îndrume membrii Bisericii din România și să ne învețe despre dragostea pură prin exemplul lor. Adesea, noi ajungem să-I cunoaștem pe Tatăl și pe Fiul Său și prin dragostea și faptele conducătorilor chemați și trimiși să ne slujească.

În cei 3 ani de misiune, dânșii au aratat un interes sincer față de fiecare membru sau prieten al Bisericii. De asemenea, tinerii au fost întotdeauna în atenția dumnealor. De fiecare data când se aflau în prezența tinerilor, aveau ochii umeziți de bucurie. Dânșii știu cât de valoroasă este Evanghelia restaurată în viața tinerilor. Slujirea dumnealor a fost mereu îndrumată de cuvintele Mântuitorului: „Paște oițele Mele, Paște mielușeii Mei” (Ioan 21:15-16).

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a trimis cuplul Hettinger să ne arate prin cuvinte și fapte, caritatea, dragostea pură, „pe care El a dăruit-o tuturor acelora care Îl urmează cu adevărat pe Fiul Său Isus Hristos” (Moroni 7:48).

Misiunea dumnealor a fost plină de binecuvântări, dar nu a fost lipsită și de încercări, dânșii trebuind să se adapteze unirii celor două misiuni (România și Ungaria) și mutării sediului de la București la Budapesta. Astfel, responsabilitatea dumnealor s-a extins asupra celor două țări, îndrumând misionarii, membrii și conducătorii Bisericii din ambele națiuni.

În ziua de 21 octombrie 2018, sub îndrumarea președintelui Hettinger, Districtul Bucuresti a fost împarțit în două, organizându-se pentru prima data Districtul Iași, format din ramurile Iași, Bacău, Galați și Brașov.

În toamna anului 2019, sora și președintele Hettinger și-au dorit să întărească mărturiile și credința membrilor din Ungaria și România, lansând provocarea de a citi Cartea Lui Mormon în 90 de zile, începând cu data de 1 septembrie. Cu toții ne vom aminti de acest frumos maraton spiritual, pe care l-am parcurs împreună cu dânșii.

De asemenea, ziua de 9 februarie 2020 va rămâne memorabilă prin sărbătorirea a 30 de ani de la dedicarea pământului României pentru predicarea Evangheliei restaurate. La eveniment au participat membri din toată țara, care s-au adunat pentru a se bucura de unitate și pentru a arăta recunoștință pentru binecuvântările restaurării. Președintele și sora Hettinger au fost foarte fericiți să fie alături de membrii Bisericii din toată țara.

Ultimele luni din misiunea dumnealor au fost complicate de aparitia virusului COVID-19, care a întrerupt adunările Bisericii și a îngreunat munca misionară. Dar Dumnezeu știe cum să transforme o încercare într-o binecuvantare, astfel că numărul botezurilor a crescut în timpul pandemiei, din martie 2020 până în prezent botezându-se 31 de membri în misiunea Ungaria-România. De-a lungul slujirii președintelui Hettinger, în cele două țări, s-au alăturat Bisericii un număr total de 212 membri.
Prin faptele și prin iubirea dumealor, credința și mărturia ne-au fost întărite și ne simțim cu toții mai aproape de Salvator. Mai jos puteți citi câteva gânduri frumoase ale membrilor Bisericii, care cu siguranță exprimă ceea ce simțim cu toții când ne gândim la acești slujitori fideli ai Salvatorului nostru.

 

Daniel Firaru (ramura Mihai Bravu): „Sunt foarte recunoscător pentru familia Hettinger, pentru sacrificiul lor de slujire în România timp de 3 ani. Dânșii sunt un exemplu pentru mine și îmi aduc aminte că, de fiecare data când aveam nevoie de un sfat, dânșii erau mereu foarte încântați să mă ajute. Îi consider ca făcând parte din familia mea și îmi vor lipsi!”

Marius Rusu (ramura Timișoara): „Președintele Hettinger a avut o grijă mare pentru ca tinerii noștri missionari sa fie în siguranță pe durata misiunii lor. Dânsul, a avut, de asemenea, dorința să cunoască membrii ramurii noastre și ne-a întărit prin cuvantarile dânsului. Credința și convertirea puternica la Hristos a surorii Hettinger reprezintă, de asemenea, o mărturie pentru noi că Salvatorul nostru trăiește. Le urez o bucurie deplină alături de cei dragi dumnealor”.

Tiberiu Vancșa (ramura Mihai Bravu ): „De-a lungul celor trei ani, sora și președintele Hettinger au muncit din greu pentru a ajuta Biserica din România să crească. Știu că dânșii au avut parte de experiențe frumoase, dar și de multe provocări interesante, precum crearea misiunii Ungaria România, care a însemnat mai multă muncă și stres. Dar dânșii au întâmpinat toate acestea cu zâmbetul pe buze și ne-au învățat să facem la fel, un lucru atât de important în ziua de astăzi. Le mulțumim pentru slujirea oferită și le dorim să fie fericiți în continuare alături de cei dragi”.

Radu Stoica (ramura Iași): „Am avut șansa să interacționez destul de mult cu familia Hettinger în acești 3 ani și impresia cu care am rămas despre dânșii este că fac o echipă puternică de ucenici ai lui Isus Hristos. Sunt dedicați Domnului, au o dragoste față de oameni, fie că sunt misionari, membri sau prieteni ai Bisericii, și este ușor de observat respectul pe care îl au unul față de celălalt și dragostea reciprocă care există în acest cuplu remarcabil. Personalitatea prietenoasă și modul de conducere prin slujire individual și empatie și sfaturile înțelepte au binecuvântat atât viața mea, cât și a multor altora. Le vom simți lipsa și sperăm să ne revedem în viitorul nu foarte îndepărtat!”

Ana Mogoș (ramura Arad ): „Familia Hettinger este minunată. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru timpul petrecut alături de dânșii. Dânșii m-au binecuvântat cu dragostea lor, cu compasiunea lor! Au avut grijă de mine în toate lucrurile. De multe ori, președintele și sora Hettinger au fost familia de care eu am avut nevoie la un moment dat. Mă rog pentru dânșii în fiecare zi! Nu îi voi uita niciodată!”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.