Comunicat de presă

Prima Președinție oferă îndrumări privind reluarea în siguranță a adunărilor și activităților Bisericii

Reluarea cu atenție și precauție a adunărilor de preaslăvire și a altor adunări și activități se va face potrivit reglementărilor autorităților locale

Prima Președinție și Cvorumul celor Doisprezece Apostoli ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au autorizat reluarea treptată a unora dintre adunările săptămânale de preaslăvire și a unora dintre activitățile Bisericii. Într-o înștiințare trimisă astăzi - fișier în engleză conducătorilor generali și locali din întreaga lume, se menționează că acest lucru se poate face doar atunci când reglementările autorităților locale permit acest lucru și după ce președințiile de zone ale Bisericii oferă îndrumări suplimentare conducătorilor locali ai Bisericii.

Va fi folosită o abordare în două etape, urmând întotdeauna reglementările autorităților locale, pentru a proteja sănătatea și a asigura siguranța tuturor celor implicați. Tiparele de mai jos pot fi modificate de președințiile de zone după cum impun circumstanțele locale și cu aprobarea persoanelor lor de contact din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli și din Președinția Celor Șaptezeci. Președinții de țăruși, sfătuindu-se cu episcopii, vor stabili momentul exact pentru reluarea adunărilor și activităților.

Adunările de preaslăvire din ziua de sabat, etapa 1

Adunări mai scurte în casa de întruniri, cu până la 99 de persoane, potrivit reglementărilor autorităților locale.

Alte adunări și activități (inclusiv nunți și funeralii), etapa 1

Adunări mai scurte, potrivit reglementărilor autorităților locale sau desfășurate prin intermediul mijloacelor tehnice.

Adunările de preaslăvire din ziua de sabat, etapa 2

Adunări în casa de întruniri, cu sau peste 100 de persoane, potrivit reglementărilor autorităților locale.

Alte adunări sau activități, etapa 2

Pot fi desfășurate adunări în casa de întruniri, potrivit reglementărilor autorităților locale. 

„Suntem recunoscători pentru credința membrilor noștri din perioada în care au preaslăvit acasă și suntem recunoscători pentru binecuvântările pe care le vom primi pe măsură ce ne vom aduna pentru preaslăvire și activități”, a spus Prima Președinție.

Îndrumări generale

 

Conducătorii Bisericii sunt îndrumați să consulte scrisoarea din partea Primei Președinții, datată 16 aprilie 2020, „Principii administrative în vremuri de încercare” - articol în engleză și cele două anexe ale acesteia (vedeți aici și aici - ambele articole sunt în engleză). De asemenea, sunt invitați să aibă în vedere aceste principii și îndrumări suplimentare pentru a continua prevenirea răspândirii COVID-19:

fiți foarte prudenți pentru a proteja sănătatea și a asigura siguranța membrilor. Acordați atenție deosebită membrilor ale căror sănătate și vârstă reprezintă factori de risc pentru ei;

sfătuiți persoanele care nu se simt bine sau cărora li s-a cerut să intre în autoizolare ori care prezintă oricare dintre următoarele simptome să nu participe la adunări: febră, tuse, dificultate de a respira, dureri de cap, secreții nazale sau durere în gât;

urmați măsuri de distanțare socială, spălat pe mâini și alte practici descrise în „Măsuri preventive pentru membri" - secțiune în engleză;

în fiecare loc, urmați reglementările guvernamentale privind adunările publice, inclusiv numărul de participanți, frecvența și durata acestora. Vă rugăm să puneți în practică reglementările guvernamentale;

vă rugăm să reveniți încet la practicile obișnuite, continuând să desfășurați adunări prin intermediul mijloacelor tehnice în timp ce începeți, treptat, adunările față în față, după cum este descris mai jos. Trebuie să se acorde prioritate adunărilor față în față, în cadrul cărora se înfăptuiesc rânduieli, cum ar fi botezuri și adunări de împărtășanie.

Înștiințarea pentru conducători oferă îndrumări suplimentare privind distanțarea socială, ce trebuie făcut când mai mulți membri ai Bisericii doresc să participe la o adunare, cum să se gestioneze folosirea unei case de întruniri de către mai multe congregații, proceduri sanitare corespunzătoare, administrarea împărtășaniei în siguranță și altele. 

Până la oferirea altor instrucțiuni, membrii sunt invitați să continue să se bucure de experiența preaslăvirii din ziua de sabat concentrată asupra căminului.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.