Comunicat de presă

Prima Președinție și apostolii în vârstă de peste 70 de ani sunt vaccinați împotriva virusului COVID-19

Biserica a ajutat la imunizarea a aproape 117 milioane de oameni din 2002

Opt conducători seniori ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă au primit prima doză dintr-un vaccin împotriva COVID-19 marți dimineață în orașul Salt Lake. Acești conducători pot primi vaccinul în Utah, deoarece au peste 70 de ani. Lucrătorii din domeniul sănătății, cei care acordă primul ajutor și alte persoane cu prioritate mare din cadrul statului au avut ocazia de a fi vaccinați în ultimele săptămâni.

Au primit vaccinul toți cei trei membri ai Primei Președinții și cinci membri ai Cvorumului celor Doisprezece Apostoli și majoritatea soțiilor dânșilor: președintele Russell M. Nelson și soția sa, Wendy; președintele Dallin H. Oaks și soția sa, Kristen; președintele Henry B. Eyring; președintele M. Russell Ballard; vârstnicul Jeffrey R. Holland și soția sa, Patricia; vârstnicul Dieter F. Uchtdorf și soția sa, Harriet; vârstnicul Quentin L. Cook și soția sa, Mary; și vârstnicul D. Todd Christofferson și soția sa, Kathy.

 

Declarația Primei Președinții despre vaccinare

Marți, Prima Președinție a făcut declarația de mai jos despre importanța vaccinării și imunizării împotriva bolilor care pot fi prevenite.

Prin cuvinte și fapte, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a sprijinit vaccinarea de generații. Ca parte importantă a acțiunilor noastre umanitare, Biserica a finanțat, distribuit și administrat vaccinuri care salvează viața în întreaga lume. Vaccinarea a ajutat la reducerea sau eliminarea unor boli contagioase devastatoare, cum ar fi poliomielita, difteria, tetanosul, variola și pojarul. Vaccinul administrat de specialiști competenți în domeniul medical protejează sănătatea și păzesc viața.

Pe măsură ce această pandemie s-a răspândit în întreaga lume, Biserica a anulat imediat adunările, a închis temple și a restricționat alte activități din dorința noastră de a fi cetățeni ai lumii buni și de a ne face partea în lupta împotriva pandemiei.

Acum, vaccinurile împotriva COVID-19 la care mulți au lucrat și pentru care mulți s-au rugat și au postit sunt în curs de dezvoltare, iar unele sunt puse la dispoziție. Urmând îndrumările emise de oficialii locali în domeniul sănătății, vaccinul a fost oferit, mai întâi, lucrătorilor din domeniul sănătății, celor care acordă primul ajutor și altor persoane cu prioritate mare. Datorită vârstei dânșilor, conducători seniori ai Bisericii de peste 70 de ani au acceptat, acum, ocazia de a fi vaccinați.

Pe măsură ce apar ocazii adecvate, Biserica îi îndeamnă pe membrii ei, pe angajați și pe misionari să fie cetățeni buni ai lumii și să ajute la oprirea pandemiei protejându-se pe ei înșiși și pe alții prin imunizare. Persoanele au responsabilitatea de a lua propriile hotărâri cu privire la vaccinare. Pentru a lua această hotărâre, recomandăm ca, acolo unde este posibil, să se sfătuiască cu un specialist competent în domeniul medical cu privire la împrejurările și nevoile lor personale.

Sprijinul îndelungat al Bisericii privind imunizarea

Biserica lui Isus Hristos a recunoscut importanța vaccinării și a imunizării timp de decenii. „Îi îndemnăm pe membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă să-și protejeze propriii copii prin imunizare”, a spus Prima Președinție în anul 1978.

Din anul 2002, prin intermediul organizației sale umanitare, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, Biserica a ajutat la finanțarea a 168 de proiecte din 46 de țări pentru a binecuvânta aproximativ 116.819.870 de persoane. Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă oferă sprijin financiar unor parteneri importanți la nivel mondial, care se ocupă de imunizare, pentru a procura și oferi vaccinuri, a monitoriza boli, a răspunde în cazul apariției de focare, a instrui lucrători din domeniul sănătății și a dezvolta programe de eliminare și eradicare. Printre rezultate se numără faptul că sunt mai mulți copii imunizați și mai puține vieți pierdute din cauza pojarului, rubeolei, tetanosului matern și neonatal, poliomielitei, diareei, pneumoniei și febrei galbene.

Povestiri de succes notabile recente includ eliminarea bolilor din întreaga Africa. În anul 2019, Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă și parteneri, precum UNICEF USA și Kiwanis International, au ajutat la înlăturarea tetanosului matern și neonatal în Ciad și în Republica Democrată Congo. La sfârșitul anului trecut, datorită UNICEF și partenerilor precum Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă, în Africa a fost eradicat virusul polio sălbatic. Și, ca răspuns la o epidemie de pojar în Ciad, în anul 2019, UNICEF și partenerii ei au ajutat la vaccinarea a 653.535 de copii cu vârste cuprinse între șase luni și nouă ani de-a lungul unei săptămâni.

„Mă bucur că ne-a venit rândul să primim acest vaccin”, a spus președintele Oaks marți dimineață. „Suntem foarte încrezători că vaccinarea în masă a populației ne va ajuta să înfrângem această pandemie îngrozitoare. Ne oferă speranță, asemenea luminii de la capătul tunelului. Cei care au inventat vaccinul și cei care au făcut ca acesta să fie disponibil tuturor, potrivit unui sistem rezonabil de prioritizare, simt alinare și apreciere.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.