Comunicat de presă

Cum ajută organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă în cadrul Programului alimentar mondial (PAM) în timpul pandemiei COVID-19

PAM ajută la completarea lipsurilor urgente oferind ajutor în timpul pandemiei

Ca parte a colaborării sale aflate în desfășurare cu Programul alimentar mondial (PAM), organizația Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă ajută la finanțarea distribuirii globale de rezerve urgente, desfășurată de PAM în timpul pandemiei COVID-19. Această donație ajută la hrănirea elevilor din Somalia, care nu pot primi o masă din cauza închiderii școlii pe perioada pandemiei. O altă donație, în valoare de 2 milioane de dolari sprijină, de asemenea, PAM în efortul de a atenua întreruperile lanțului de aprovizionare și a asigura personal medical și rezerve medicale necesare acolo unde este cea mai mare nevoie.

„Acesta este motivul pentru care Programul alimentar mondial își intensifică eforturile de a suplini lipsurile – de a asigura toate lucrurile de care este nevoie în diferitele locuri, pentru ca oamenii să rămână în viață și, de asemenea, să ajute la păstrarea economiilor funcționale”, a spus directorul executiv al PAM, David Beasley. „Suntem foarte recunoscători deoarece [Biserica este] unul dintre cei mai mari parteneri neguvernamentali ai noștri. Lucrăm împreună în multe țări. Am vorbit despre multe alte țări și multe dintre ocaziile prin care putem pune capăt foametei în întreaga lume.”

„[PAM este] prezent în locuri în care nu avem membri ai Bisericii, în locuri precum Yemen, Somalia – locuri care sunt apăsate de conflicte”, a adăugat sora Sharon Eubank, președinta organizației Caritatea Sfinților din Zilele din Urmă. „Parteneriatul durează de cinci sau șase ani și este unul dintre cele mai importante ale noastre.” Dânsa și episcopul W. Christopher Waddell, din Episcopatul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, i-au prezentat recent lui Beasley Piața Templului.

           
Hani Mohamed confirmă primirea produselor de la magazinul online, la casa ei din Mogadishu, Somalia, în data de 2 aprilie 2020. PAM Somalia lucrează cu parteneri pentru a asigura alimente populațiilor vulnerabile.
Hani Mohamed confirmă primirea produselor de la magazinul online, la casa ei din Mogadishu, Somalia, în data de 2 aprilie 2020. PAM Somalia lucrează cu parteneri pentru a asigura alimente populațiilor vulnerabile. © 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
            

PAM este o agenție a Națiunilor Unite, prezentă în peste 80 de țări, asigurând alimente oamenilor care sunt prinși în zone de conflict sau dezastre naturale. Aceasta lucrează, de asemenea, cu diferite comunități pentru a îmbunătăți alimentația și rezistența.

Alinarea suferințelor în Somalia

Guvernul din Somalia a închis școlile de stat în luna aprilie a anului 2020, după ce primele cazuri de COVID-19 au apărut în țară. Deși a fost o decizie prudentă, închiderea a împiedicat mulți dintre elevi să primească o masă importantă pentru ei în cursul zilei – un impediment important pentru o țară care se luptă cu malnutriția. Lipsa hranei de calitate slăbește sistemul imunitar și mărește posibilitatea de a contracta boli precum COVID-19.

O donație din partea Carității Sfinților din Zilele din Urmă ajută PAM Somalia să folosească aplicația sa pentru telefon pentru magazinul online cu scopul de a asigura cinci luni de alimentație sănătoasă pentru aproximativ 35.323 de elevi.

„Cu această contribuție [din partea Carității Sfinților din Zilele din Urmă], vom putea să prevenim alimentația deficitară și consecințele devastatoare ale acesteia asupra copiilor care, la momentul actual, sunt lipsiți de mesele zilnice în timp ce școlile sunt închise”, a spus directorul și reprezentantul PAM Somalia, Cesar Arroyo. „În circumstanțe normale, mâncarea de la școală înseamnă foarte mult pentru elevii somalezi [și] familiile și comunitățile lor. Înseamnă protecție împotriva foametei, sărăciei și căsătoriei timpurii. Înseamnă, de asemenea, creșterea participării și învățării, crearea unei generații de somalezi mai bine educați și un viitor luminos pentru Somalia.”

Primirea de rezerve medicale și personal medical acolo unde este cea mai mare nevoie

Donația din partea Carității Sfinților din Zilele din Urmă ajută, de asemenea, PAM să obțină cele mai bune rezultate din rețeaua sa de distribuție mondială, care include trei centre mondiale (Belgia, Emiratele Arabe Unite și China) și cinci centre regionale (Etiopia, Ghana, Africa de Sud, Malaezia și Panama). Centrele mondiale sunt avantajoase datorită apropierii lor de liniile aeriene comerciale principale și producătorii cheie din industria pentru îngrijirea sănătății.

Personalul aeroportului Mopti din Mali măsoară temperatura pasagerilor înainte de a se îmbarca în avion. Aeroportul continuă să ofere servicii de transport pentru salvarea de vieți lucrătorilor care asigură ajutor umanitar. Aeroportul și-a revizuit procedurile și implementează măsuri pentru a preveni riscul de infectare și transmitere a virusului COVID-19.
Personalul aeroportului Mopti din Mali măsoară temperatura pasagerilor înainte de a se îmbarca în avion. Aeroportul continuă să ofere servicii de transport pentru salvarea de vieți lucrătorilor care asigură ajutor umanitar. Aeroportul și-a revizuit procedurile și implementează măsuri pentru a preveni riscul de infectare și transmitere a virusului COVID-19. © 2020 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
       

Luate împreună, centrele mondiale și regionale transportă materiale pentru ajutor umanitar și lucrători din domeniul sănătății, care salvează vieți, în țările care se luptă cu pandemia. Zborurile între centrele mondiale și regionale, împreună cu o flotă de avioane mai mici, sunt gata să transporte marfă și personal acolo unde este cea mai mare nevoie.

„Aceste centre de transport nu numai că vor îmbunătăți capacitatea PAM de a livra în mod eficient hrană celor care au nevoie în timpul pandemiei COVID-19 – ele vor îmbunătăți, de asemenea, logistica altor organizații umanitare care au putut să folosească aceleași rețele pentru a livra alte bunuri esențiale vieții celor care au nevoie”, a spus Shawn M. Johnson, director al serviciilor umanitare în cadrul Departamentului de Servicii de Bunăstare și Bizuire pe Forțele Proprii.

În ultimele luni, rețeaua PAM de centre de transport la nivel mondial și regional a transportat aproape 45.000. de tone de bunuri umanitare și legate de pandemia COVID-19 (inclusiv măști chirurgicale, ochelari de protecție și viziere) în 161 de țări. Aproximativ 18.000 de persoane din diferite organizații caritabile au fost transportate cu avioanele, vapoarele comerciale și camioanele PAM către 55 de destinații. Aceste acțiuni sunt importante, în special, pentru a diminua întreruperile actuale din lumea întreagă în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare și sistemele de transport comercial.

„Ceea ce putem oferi ajunge mai departe decât ar ajunge fără implicarea [PAM]”, a spus episcopul Waddell. „Suntem recunoscători pentru ajutorul pe care îl oferă.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.