Comunicat de presă

Biserica lui Isus Hristos oferă 32 de milioane de dolari americani către Programul Alimentar Mondial

Fondurile vor asigura provizii indispensabile de mâncare și sprijin de urgență pentru 1,6 milioane de oameni din nouă națiuni

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a oferit Programului Alimentar Mondial (PAM) al Națiunilor Unite 32 de milioane de dolari americani – cea mai mare contribuție oferită într-o singură tranșă unei organizații umanitare de către Biserică – pentru a ajuta la combaterea a ceea ce PAM numește o „criză alimentară de proporții seismice”.

În timpul unei vizite desfășurate miercuri la sediul central al organizației Programul Alimentar Mondial din Roma, episcopul L. Todd Budge din cadrul Episcopatului care prezidează a prezentat donația președintelui și directorului executiv al PAM S.U.A., Barron Segar, și directorului executiv adjunct pentru parteneriate și promovare al PAM, Ute Klamert.

„Suntem atât de recunoscători să colaborăm cu Programul Alimentar Mondial, deoarece știm că ei vor duce mâncare celor care au cea mai mare nevoie de aceasta”, a spus episcopul Budge. „Și, mulțumim sfinților din zilele din urmă și prietenilor Bisericii, ale căror sacrificii financiare au făcut ca acest dar să fie posibil. Un astfel de dar îi face pe copiii lui Dumnezeu puțin mai fericiți și pe noi, toți, puțin mai sfinți.”

PAM va folosi fondurile Bisericii pentru a asigura mâncare și alte tipuri de asistență de urgență unui număr de 1,6 milioane de oameni dintre cei mai vulnerabili din nouă țări: Afganistan, Republica Democrată Congo, Etiopia, Haiti, Kenya, nord-estul Nigeriei, Somalia, sudul Sudanului și Yemen.

„Această donație extraordinară din partea Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă nu putea să vină într-un moment mai critic”, a spus directorul executiv al PAM, David Beasley. „În timp ce milioane de oameni sunt astăzi înfometați, PAM lucrează din greu pentru a asigura hrană, ajutor și speranță – și, această contribuție care salvează vieți, ne permite să facem tocmai acest lucru.”

Pe măsură ce o criză alimentară mondială condamnă milioane de oameni să sufere tot mai mult de foame, munca PAM, alături de guverne și parteneri, este o ancoră de salvare vitală pentru mulți. În Somalia, de exemplu, PAM mărește ajutorul umanitar la niveluri record pentru a evita foametea preconizată. În Yemen, ajutorul de alimente oferit de PAM a ajuns la mai mult de jumătate din populația țării și a ținut foamea la distanță. Între timp, milioane de familii din Afganistan se bizuie pe sprijinul organizației în ceea ce privește hrana, alimentația și mijloacele de trai.

„În aceste vremuri de nevoie mondială fără precedent, suntem recunoscători pentru darul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă care poate aduce o mare schimbare”, a spus Segar. „Sprijinirea sectorului privat este foarte importantă pentru misiunea noastră, permițând PAM să dimensioneze asistența cu alimente și munca de întărire a rezistenței care aduc stabilitate și alinare familiilor în aceste vremuri dificile. Sunt încrezător că darul Bisericii îi va inspira pe alții să ni se alăture în acțiunea noastră de a pune capăt foamei mondiale.”

Klamert a adăugat: „Acceptăm această donație generoasă cu recunoștință și încredere fermă în capacitatea noastră de a o folosi pentru a asigura hrană celor mai vulnerabili, a ajunge la ei atunci când au nevoie, ajutându-i să se ridice din calea răului, astfel încât să poată supraviețui și să-și întărească rezistența”.

Astăzi, o cifră record de 345 de milioane de oameni se confruntă cu incertitudine în ce privește asigurarea hranei, dintre care 50 de milioane se află în pragul foametei. Dacă nu se acționează imediat, aproximativ 60 de milioane de copii riscă să se confrunte cu malnutriția acută până la sfârșitul anului 2022. Efectul în lanț, care afectează întreaga lume, al războiului din Ucraina, agravat de conflictul larg răspândit, fenomenele meteorologice extreme și consecințele socio-economice ale pandemiei de COVID-19, îi împinge pe oamenii care sunt deja vulnerabili într-o stare de disperare totală.

„Inima mea se bucură pentru milioanele de copii malnutriți care vor beneficia de această donație”, a adăugat sora Camille N. Johnson, conducătoarea la nivel mondial a Societății de Alinare a Bisericii, o organizație pentru femei. „Isus este sensibil la suferința copiilor. El plânge văzându-i înfometați. Și El Se bucură chiar și de cel mai mic efort de a-i ajuta. Mulțumim foarte mult Programului Alimentar Mondial și tuturor celor care contribuie în vreun fel la această cauză.”

Colaborarea Bisericii lui Isus Hristos cu PAM a început în anul 2014. Directorul executiv al PAM, David Beasley, a vizitat departamentul care se ocupă de operațiunile de bunăstare ale Bisericii din orașul Salt Lake, în anul 2019. Cele două organizații au lucrat împreună pentru a acoperi lipsa de hrană în timpul pandemiei de COVID-19.

Biserica lui Isus Hristos oferă aproximativ 1 miliard de dolari anual pentru a se îngriji de cei aflați la nevoie din întreaga lume.

Despre Programul Alimentar Mondial

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite este cea mai mare organizație umanitară din lume; ea salvează, în situații de urgență, vieți și folosește ajutorul pentru hrană pentru a construi o cale către pace, stabilitate și prosperitate pentru oameni care își revin în urma conflictelor, dezastrelor și efectului schimbărilor climatice.

Programul Alimentar Mondial S.U.A., o organizație nonprofit, cu sediul în Washington, D.C., sprijină cu mândrie misiunea Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite prin mobilizarea factorilor de decizie politică, companiilor și persoanelor fizice din America pentru a promova acțiunea mondială de a pune capăt foamei. Conducerea noastră și sprijinul nostru ajută la consolidarea unei moșteniri americane de durată de a hrăni familii aflate la nevoie din întreaga lume. Aflați mai multe despre misiunea Programului Alimentar Mondial S.U.A.

Serviciile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos

Serviciile umanitare ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă alină suferința, sprijină bizuirea pe forțele proprii și asigură ocazii de slujire. Biserica urmează îndemnul lui Isus Hristos de a-i hrăni pe cei flămânzi, a le potoli setea celor însetați, a-i adăposti pe cei străini, a-i îmbrăca pe cei goi și a-i căuta pe cei bolnavi și suferinzi.

Acțiunea umanitară a Bisericii este posibilă datorită donațiilor generoase și muncii de voluntariat a sfinților din zilele din urmă și a prietenilor Bisericii. Peste un milion de zile de muncă sunt depuse în fiecare an de voluntari pentru a sprijini inițiativele privind bunăstarea.

Biserica sprijină proiecte de ajutorare și dezvoltare în 195 de țări și teritorii și oferă asistență indiferent de rasă, afiliere religioasă sau naționalitate. Ajutorul se bazează pe principii de bază precum responsabilitatea personală, sprijinul comunității, bizuirea pe forțele proprii și durabilitatea.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.