Comunicat de presă

S-a anunțat amplasamentul Templului Oslo, Norvegia

Membrii credincioși ai Bisericii lui Isus Hristos consideră templele ca fiind casa Domnului și cele mai sacre locuri de preaslăvire de pe pământ.

Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțat amplasamentul Templului Oslo, Norvegia, care a fost anunțat în luna aprilie a anului 2021. Templul va fi construit pe un teren de 3,2 hectare, situat la străzile Smedsvingen și Ravnsborgveien în Hvalstad, Norvegia. Planurile prevăd un templu cu un singur cat, de aproximativ 1.000 de metri pătrați, cu cazare pentru membri care participă la rânduielile din templu și amenajări pentru sosire incluse.

Templul Oslo, Norvegia, va fi primul templu din țară și al patrulea din Scandinavia. În prezent, sfinții din zilele din urmă din Norvegia trebuie să călătorească în Copenhaga, Danemarca, sau în Stockholm, Suedia.

Primii misionari sfinți din zilele din urmă au ajuns în Norvegia în anii 1850. Mii de norvegieni s-au alăturat Bisericii în următorii câțiva ani, dintre care aproximativ jumătate au emigrat în Statele Unite. Astăzi, Norvegia este căminul a aproximativ 4.500 de sfinți din zilele din urmă.

Planurile de detaliu pentru templu sunt încă în stadiu de proiectare. Mai multe informații, inclusiv macheta cu exteriorul vor fi făcute publice mai târziu. O dată de începere a săpăturilor va fi anunțată în viitor. Conducătorii proiectului vor începe în curând să lucreze alături de oficialități ale orașului la planurile preliminare pentru templu și vor începe să înregistreze documentele publice în următoarele luni.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.